U staat er niet alleen voor!

28-11-2018 van 19:30 t/m 21:30

Entree: gratis

Categorie: Educatie

Doelgroep: Jongeren, Senioren, Volwassenen

Praten met elkaar over wat u heeft meegemaakt in een zelfhulpgroep of lotgenotengroep.

Ziek zijn, verlies van naasten of overbelasting kan uw dagelijks leven behoorlijk overheersen. Gelukkig hebben we in Nederland veel zorgverleners die ons hierbij kunnen helpen, maar soms heeft u andere ondersteuning nodig dan zij u kunnen bieden. Hoe pakt u de draad weer op? Hoe gaat u om met de gevolgen van wat u en/of uw naaste is overkomen? Soms is contact met anderen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt (lotgenoten) dan zeer waardevol. Ervaringen delen kan enorm steunend zijn.

Praten met elkaar over wat u heeft meegemaakt kan bijvoorbeeld bij een zelfhulpgroep of lotgenotengroep. Lotgenoten begrijpen als geen ander waar u doorheen gaat en met welke vragen u worstelt. U merkt vooral dat u niet de enige bent. Soms zijn lotgenoten ook al verder in hun herstel en kunnen ze u helpen om uit de negatieve spiraal te komen en weer grip te krijgen op uw leven.

Mondriaan organiseert in samenwerking met Levantogroep en Zorgbelang op woensdag 28 november een themabijeenkomst over dergelijke zelfhulpgroepen.

Meer over deze bijeenkomst

Bestaande zelfhulpgroepen vertellen over de steun en waardering die mensen ervaren in het contact met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Ook krijgt u informatie over andere initiatieven. Tijdens deze avond maakt u niet alleen kennis met wat er al is, maar is er ook een podium voor mensen die graag een groep willen oprichten.

Themabijeenkomst bijwonen?

Bent u op zoek naar lotgenoten, wilt u graag een zelfhulpgroep/lotgenotengroep oprichten of wilt u als hulpverlener weten waar u mensen naar kunt verwijzen? De avond is voor iedereen die meer wil weten over zelfhulpgroepen gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Mark Ahsmann, Mondriaan Volwassenen T 088 506 9413.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen