Onze vestigingen blijven gesloten tot 25 mei 2021.
Kijk op schunck.nl/corona voor de actuele status en specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Uume Tuut - Dean Kisters

SCHUNCK Glaspaleis


07-02-2021 t/m 18-04-2021

Categorie: Architectuur, Beeldende kunst

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Dean Kisters (1996) fotografeert ’s nachts in de straten van Heerlen. Hij fotografeert de ruwe, rebelse stad in rust met haar dwalende inwoners.

In het schemergebied tussen slapen en waken toont Kisters ons de vele gezichten van de postindustriële ‘anti-stad’, zowel bovengronds als ondergronds. Hij legt de werkelijkheid niet vast als een documentaire, maar als een persoonlijke observatie. Kisters’ blik is raak en nietsontziend en tegelijkertijd maakt de ruis en grove korreligheid zijn beelden filmisch en dromerig. In de vitrine van SCHUNCK toont Kisters zijn nieuwe fotoserie UUME TUUT op monumentaal formaat.

 

over de maker

Dean Kisters (1996) studeert fotografie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en woont in Heerlen. Hij heeft een atelier in PAND aan de Honigmannstraat 51-53 waar hij met medekunstenaars tentoonstellingen, concerten en filmvertoningen organiseert. Kisters werkt momenteel als scriptschrijver, regisseur en editor aan de in Heerlen geschoten fictiefilm ‘Van de ratten begaffeld’

De installatie in de vitrine werd naast de imposante afdrukken van Kisters’ foto’s, voorzien van een vloer-tag. Deze realiseerde Kisters samen met medekunstenaars Massoud Sakhi en Tom Lindelauf.  Het resultaat is een 30 meter lange ‘piece’ waarin zij de grens tussen hun stijlen opzochten, en zich lieten leiden door de onvoorspelbaarheid van het ‘freestylen’ .

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen