Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Schrijver van de Buurt

SCHUNCK bibliotheek Hoensbroek


03-05-2017 van 13:00 t/m 14:00

Entree: gratis

Categorie: Bibliotheek

Doelgroep: Jongeren, Senioren, Volwassenen

In Uur van de Buurt te gast: geschiedschrijver Jan van den Berg

Uur van de Buurt

Jan van den Berg is schrijver van het boek ‘Joodse onderduikers in Hoensbroek’. Het boek verscheen medio november 2016 en is het resultaat van jarenlang onderzoek. Zo was de situatie van een viertal Joden die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zaten in Hoensbroek al bekend. Deze mensen werden door de Duitse bezetter opgespoord, gearresteerd en via Kamp Westerbork afgevoerd naar concentratiekampen in het Oosten. Geen van hen heeft dit overleefd. Voor Jan van den Berg was dit aanleiding verder onderzoek te doen. Hebben nog meer Joden in Hoensbroek een onderduikadres gevonden en hoe is hen vergaan? Die vraag heeft in 2012 geleid tot de start van een tweede onderzoek, met als resultaat het boek ‘Joodse onderduikers in Hoensbroek’, een bundel met 56 aangrijpende en persoonlijke verhalen.

Over Uur van de Buurt

Uur van de Buurt is een koffiemomentje met een programma vol buurt- & wijknieuws!
Uur van de buurt is hét koffiemomentje voor alle buurtbewoners, buurtondernemers, bedrijven, collega’s, buren, vrienden en vriendinnen die zin hebben in een gezellig en informatief koffiemomentje UUR VAN DE BUURT.

Wil jij op de hoogte blijven van alle buurtnieuwtjes of kennismaken met de laatste trends op het gebied van huis & tuin, werk , relatie, gezondheid, hobby, vakantietips of kunst & cultuur kom dan buurten in de eigen wijkbibliotheek.

 

 

 

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen