Onthulling Social Sofa

SCHUNCK Bibliotheek Heerlerheide


04-12-2017 van 15:00 t/m 16:00

Entree: gratis

Categorie: Bibliotheek

Doelgroep: Genodigden

Ons concept ‘Uur van de Buurt’ is door de Stichting Provinciale Ondersteuningsinstellingen voor bibliotheken (SPN) gekozen tot het meest innovatieve bibliotheekproject van Limburg. Hiermee wint SCHUNCK Bibliotheken de ‘Social Sofa’, een zitbank van mozaïek die binnenkort in de omgeving van Bibliotheek Heerlerheide geplaatst wordt.

Op maandag 4 december is de officiële onthulling om 16.00 uur in Bibliotheek Heerlerheide.

Uur van de Buurt: laagdrempelige toegang tot kennis en cultuur

Uur van de Buurt is een nieuw concept dat in 2017 werd geintroduceerd ter programmering voor de vestingen in de wijken van Heerlen. Tijdens Uur van de Buurt gaat het om ontmoeten en leren van elkaar. De onderwerpen hebben altijd te maken met thema’s of inwoners van de betreffende wijk. Inwoners kunnen zelf thema’s inbrengen, informatie met elkaar delen, van elkaar leren en er is tijd voor een gezamenlijke kop koffie en een praatje. Op deze wijze leren de inwoners van de wijk buurtgenoten kennen met een speciale hobby, interessante kennis of met een bijzonder beroep. Het doel is hele laagdrempelige toegang tot kennis en cultuur, dicht bij huis, rondom thema’s die passen bij de buurt waar je woont. De medewerkers in de betreffende wijkvestigingen krijgen veel vrijheid om passende programmering te maken, zolang het past binnen het kader van de bibliotheekfunctie: lezen, leren en informeren.

Social Sofa: bibliotheek als natuurlijke ontmoetingsplaats in de wijk

De Social Sofa is een idee van cabaretière Karin Breurs. Zij heeft dit concept in 2006 bedacht uit onvrede tegen de sociale verkilling. Zij vond dat iedere straat minimaal één bank moest krijgen omdat er veel behoefte bleek te zijn aan natuurlijke ontmoetingsplaatsen in de wijken. Hierdoor geïnspireerd, bedacht de Stichting Provinciale Ondersteuningsinstellingen voor bibliotheken (SPN) deze wedstrijd voor bibliotheken. Het meest innovatieve project waar samenwerking en verbinding centraal staat, maakte kans op de plaatsing van een bankje bij de locatie van de bibliotheek.

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen