Maak je eigen kerstkaart

SCHUNCK bibliotheek Hoensbroek


08-12-2017 van 13:00 t/m 16:00

Entree: gratis

Categorie: Bibliotheek

Doelgroep: Volwassenen

WORKSHOP = VOL Je kent ze wel, die leuke, zelfgemaakte kaarten met kunstige letters, quotes en teksten. Een techniek die ook wel handletteren genoemd wordt. Handletteren is de moderne variant van kalligrafie.

In plaats van mooi schrijven teken je letters. Je hebt hier geen opleiding of tekentalent voor nodig, alleen een beetje geduld met jezelf. Bij handletteren is niets goed of fout, scheef of recht.

De workshop wordt gegeven door Corina Quaden, een bekend gezicht van de bieb, want Corina werkt er ook als bibliotheek medewerkster (op woensdag verzorgt ze het knutselkuurtje): ‘Het leuke aan handletteren vind ik dat men zijn/haar eigen fantasie kan laten gaan. Niet alleen in letters maar ook in de spreuken zelf.’

Corina is heel creatief en thuis wordt er veel geknutseld. Ze doet aan bloemschikken, maakt graag haar eigen kaarten, tekent veel en ieder seizoen tovert ze haar huis om met nieuwe decoraties. Samen met haar man maken ze spullen van steigerhout. Hij zaagt en Corina schildert en decoreert.

Maar borden met spreuken en leuke letters en tekeningen zijn favoriet en aanleiding voor Corina om zelf met handletteren te beginnen. Ze is er inmiddels zo in bedreven dat ze het nu graag aan anderen leert.

Je kunt handletteren op labels, steigerhout, krijtbord of op canvas. Met fineliners, potloden, krijt en krijtstiften. Handletteren kun je zelfs op glazen potten of porselein. In de workshop wordt een kaart gemaakt, dus gewoon op papier. Leuk voor bijvoorbeeld kerst of een verjaardag.

Helaas: WORKSHOP = VOL

Aanmelden via mail of in de bieb.

[email protected]

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen