Vanwege de maatregelen die SCHUNCK heeft genomen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn onze diensten en activiteiten gedeeltelijk en onder bepaalde restricties geopend. Lees schunck.nl/corona voor alle actuele informatie.

Lezing Ko van Dun - Verdieping - Aad de Haas

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


13-10-2020 van 19:30 t/m 21:30

Entree: €7,50

Categorie: Beeldende kunst, Educatie

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

*Uitverkocht*

Een katholieke jongen uit Rotterdam die in de kunst ging, gevangen genomen werd door de Duitsers en met zijn jonge bruid naar Limburg vluchtte. Het verhaal van Aad de Haas is in de eerste plaats dat van een jonge, geëngageerde kunstenaar die in een heftige tijd leefde. Het is ook het verhaal van de generatie die de overgang meemaakte van de autoritaire orde van eeuwen naar de egalitaire massacultuur. Aad de Haas laat als geen ander zien hoeveel persoonlijke innerlijke strijd hiermee was gemoeid. Geloof en kerk, oorlog en lijden, liefde en seks, schoonheid en zeggingskracht, het zijn de grote thema’s van een uniek oeuvre.
Ko van Dun brengt het in beeld en plaatst het verhaal van Aad de Haas in het bredere perspectief van een wereld op drift.

Ko van Dun

Ko van Dun (1953, Heerlen) is werkzaam als spreker, schrijver en docent voor musea, galeries, bedrijven en onderwijsinstellingen. Hij geeft particulieren en bedrijven onafhankelijk advies bij het kopen van hedendaagse kunst. Ook geeft hij trainingen en seminars aan bedrijven op het snijvlak van kunst, geschiedenis en economie.

 

praktische informatie

Vanwege de geldende Coronamaatregelen hanteren wij een maximum aantal van 25 bezoekers.
Deze bezoekers dienen zich op voorhand te registreren via het reserveren van een online ticket.

Aad de Haas - 100 jaar

Op 30 december 2020 zou Aad de Haas, de markante, non-conformistische Limburgse kunstenaar met Rotterdamse roots, 100 jaar zijn geworden. Om de kunstenaar te eren organiseren SCHUNCK Museum in Heerlen, Limburgs Museum in Venlo en Chabot Museum in Rotterdam een estafette aan tentoonstellingen en programmering om Aad de Haas en zijn werk vanuit verschillende perspectieven te belichten.

Bekijk het volledige programma van Aad de Haas – 100 Jaar hier >>
Of bekijk onderstaande programmafolder:

 

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen