Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

VERNIEUWERSLAB MEET-UP #2 OOST, WEST, THUIS BEST

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


27-06-2017 van 19:30 t/m 22:00

Categorie: Educatie

Doelgroep: Volwassenen

Aanmelden Vernieuwerslab #2

 
  • Vul onderstaande gegevens in en selecteer met hoeveel personen je komt. Je kunt tot een maximum van vier kaarten tegelijk bestellen. Na het indienen van het formulier zie je direct (na enkele seconden laadtijd) dat de reservering bij ons is aangekomen.
 

Verificatie

 

Het Vernieuwerslab de community voor bijzondere ideeën voor de samenleving organiseert een reeks themabijeenkomsten over maatschappelijke uitdagingen in de regio Limburg.

Op 27 juni vindt de tweede themabijeenkomst plaats waarin onderzocht wordt hoe de toekomst van wonen en leven in de regio Limburg zal gaan uitzien. Hoe gaat een regio als Limburg om met de woonbehoefte van haar inwoners en welke zeggenschap hebben bewoners over nieuwe en toekomstige woonvormen en woonomgevingen? We laten inspirerende voorbeelden zien waarin de wijze waarop we leven, werken, voor elkaar zorgen en onze leefomgeving onderhouden steeds meer met elkaar verbonden zijn

OVER HET VERNIEUWERSLAB

Het Vernieuwerslab is ontstaan vanuit mensen die oplossingen willen bedenken voor huidige en toekomstige uitdagingen. Al snel bleken thema’s zoals onderwijs, wonen, werken, gezondheid, duurzaamheid, armoede, jong en oud zijn in de regio belangrijke aandachtsgebieden. Het Vernieuwerslab is een regionaal laboratorium voor bijzondere ideeën waar we van elkaar kunnen leren door successen en belemmeringen met elkaar te delen, maar vooral ook te doen! Of je nou medewerker bij een gemeenten, maatschappelijke organisatie, student of bewoner bent, iedereen is welkom om onderdeel te worden van de community voor bijzondere ideeën in de samenleving.

PROGRAMMA

BARRY BRAEKEN

Wethouder Barry Braeken van de gemeente Heerlen vertelt hoe de gemeente inspeelt op de behoefte van de toekomst en welke uitdagingen dat met zich mee brengt. Hij bekijkt de toekomst van wonen vanuit zijn werkterreinen: centrumontwikkeling/stedelijke vernieuwing en buurtgericht werken.

VERNIEUWENDE INITIATIEVEN AAN HET WOORD:

TINY HOUSE MOVEMENT PARKSTAD

Mir Benders de allereerste bewoner van een tiny- house in Heerlen beschrijft de belemmeringen en successen van het off-grid en kleinschalig wonen.

ELISABETH STIFT

Vrijwilligers die samen aan de slag gaan met de ontwikkeling van ontwikkeling van kleinschalige zorgwoningen voor mensen met een kleine beurs in een monumentaal klooster, over hun successen en belemmeringen.

 

MARKPLAATS VRAAG & AANBOD

Heb je zelf een goed idee maar heb je nog hulp nodig? Bijvoorbeeld mensen, financiering, kennis of netwerk om het te realiseren of verder te laten groeien? Of heb jij iets te bieden zoals tijd, kennis, netwerk? Tijdens de marktplaats gaan we actief opzoek naar matches tussen vraag en aanbod.

Vernieuwerslab_header_FB

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen