Interactief voorleeshalfuurtje met Pim Lammers

SCHUNCK Glaspaleis
(centrale hal (0))

29-09-2021 van 10:00 t/m 10:30

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst, Bibliotheek

Doelgroep: Peuters en kleuters

Koop ticket

Zilveren griffel winnaar Pim Lammers brengt een levendig en interactief voorleeshalfuurtje, waarbij de kindjes ook mogen meedoen!

Reserveer je plek nu via het aanschaffen van een gratis ticket > 

Pim Lammers heeft al veel kinderboeken geschreven, en dan vooral boeken voor de jongste kinderen. Een boek over een lammetje dat een varken is, een verliefde boer en een dierenarts en een meisjesridder die een prinses gaat redden van een draak. Het zijn allemaal vrolijke verhalen met heel veel tekeningen. Pim zorgt voor een levendig en interactief voorleeshalfuurtje, waarbij de kindjes ook mogen meedoen! Vol verhaal, geluid en leuke vragen.

 

    

 

over Pim Lammers

Pim Lammmers op ‘Het Mooie Kinderboekenfestival’

Pim Lammers (1993) schrijft voor kinderen en voor volwassenen. In 2017 debuteerde hij met Het lammetje dat een varken is, het eerste Nederlandse transgender-prentenboek. Hij ontving hiervoor een Zilveren Griffel en werd daarmee de jongste winnaar in de geschiedenis van de prijs. In zijn kinderboeken en -poëzie speelt gender- en seksuele diversiteit een erg belangrijke rol, zo schrijft hij gedichten over non-binaire tantes en sprookjes over lesbische ridders.

praktisch

Je kunt gratis deelnemen aan dit voorleeshalfuurtje. Vanwege de corona-maatregels willen we wel vooraf een aanmelding. Dat kan via het aanschaffen van een gratis ticket >

 

programmering rondom Limburg Pride 2021

Heerlen is gedurende de gehele maand september gaststad voor Limburg Pride 2021. In het kader hiervan organiseert SCHUNCK in samenwerking met COC Limburg onder meer dit voorleeshalfuurtje. Zo ziet ons complete programma eruit:

De tentoonstelling van de fotoserie ProuTboys.
03 september t/m 30 september. Alle leeftijden.
ProuTboys is een doorlopend project van fotografe Ilvy Maijen. Zij fotografeert homo- en transjongeren met als doel hen te stimuleren en te inspireren om zichzelf te zijn. Zij moedigt hen aan zichzelf te laten zien en het verhaal van hun coming out te vertellen. In haar portretten toont Maijen zowel de kwetsbaarheid als de innerlijke kracht van deze jongeren.

Lezing over gender- en seksuele diversiteit: Daar zijn kinderen toch véél te jong voor?! 
28 september – 19:30u. Voor volwassenen, docenten en leid(st)ers

Interactief voorleeshalfuurtje met Pim Lammers
29 september – 10:00u. Voor peuters en kleuters.

Workshop tekenen bij verhalen
29 september – 13:30u. Voor kinderen van 6-9 jaar (gr 3-4-5).

Workshop gedichten voordragen
29 september – 14:30u. Voor kinderen van 9-12 jaar (gr 6-7-8).

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen