Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Wearing the moon: performance art

SCHUNCK Glaspaleis, Museum (-1) en Expositieruimte (+1)


10-06-2017 van 11:00 t/m 17:00
30-07-2017 van 11:00 t/m 17:00
06-08-2017 van 11:00 t/m 17:00

Categorie: Beeldende kunst

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Deze zomer zal drie keer de performance Wearing the Moon van Nathalie Brans te zien zijn als aanvulling op de tentoonstelling Paint it Soft bij SCHUNCK Glaspaleis. De performance is een verbeelding van de wens van de mens om af te stemmen op het universum.

In ‘wearing the moon zien we een vrouw die een ruimte vullende witte cirkelrok draagt. Ze zit op de grond en de rok ligt uitgespreid om haar heen. Ze borduurt steek voor steek met de hand de kaart van de maan op de rok. Heel langzaam ontvouwt zich het beeld van de maan. Kraters, mares en bergketens komen te voorschijn. Het levert een verstild, sereen beeld op: de enorme witte rok die op de grond ligt en de handen die met hele kleine bewegingen de afbeelding maken.
Iedere keer als de performance wordt uitgevoerd wordt de kaart van de maan een stukje completer.

 

Performance

De performance is doorlopend te zien tijdens de openingstijden. Bezoekers worden er op een terloopse manier mee geconfronteerd, ze bepalen zelf hoe lang en hoe vaak ze kijken. Er is geen interactie tussen de vrouw en het publiek, men kan haar niet aanspreken. Het publiek wordt bewust op afstand gehouden om de verstilling niet te verstoren. Tegelijkertijd wordt het uitgenodigd om als getuige mee te gaan in dit proces van het tastbaar maken van een fenomeen dat we normaal alleen van een grote afstand kunnen beschouwen.

wearing the moon 3

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen