MIES en de erfenis van het modernisme - Voor het Primair Onderwijs

  Categorie: Architectuur, basisonderwijs, Beeldende kunst, Educatie, Kinderen, Rondleiding

  Met de klas naar het museum? Dat kan in SCHUNCK!

  Rondleidingen

  SCHUNCK verzorgt (interactieve) rondleidingen voor alle doelgroepen door een gediplomeerde museumdocent. De leerlingen ontdekken de tentoonstelling passend bij hun leef- en beleefwereld. Waar mogelijk wordt aangesloten bij één of meerdere leerdoelen en/of bij actuele thema’s. De inhoud van de rondleiding wordt samen met de betrokken leerkracht afgestemd.

   

  Bouwplaats voor kinderen (onderbouw)

  In de hal van SCHUNCK Glaspaleis kunnen de jongste bouwers zelf aan de slag: Een plek met bouwstations waar je met verschillende materialen kunt experimenteren, bouwen en constructies kunt maken.Wie bouwt de hoogste toren? En wat kun je bouwen van wasknijpers, satéstokjes, rietjes en elastiekjes?

   

  Ken je Wijk (bovenbouw)

  Ken je wijk

  ‘Ken je wijk’ is een vakoverstijgend spel waarbij de eigen wijk centraal staat. Doel van het spel is om met zo min mogelijk geld de mooiste en beste wijk te creëren.

  Kinderen ontdekken hun eigen wijk en mogen hem wijzigen. Er wordt gediscussieerd, een strategie bepaald en gebouwd, maar welk team wint?

  Het spel is ontwikkeld vanuit de lesmethodes Ludodidactiek en Kunsteducatie 3.0. De kinderen maken kennis met stadsontwikkeling en ruimtelijke omgeving vanuit hun eigen belevingswereld. Bewustwording van de ruimtelijke omgeving, zeg maar de opbouw en veranderingen van hun eigen wijk: straat, huis, school, park en plein. Ook de veelzijdigheid van de architectuur komt aan bod. Maar het gaat ook over mensen, over wonen en werken en leven.

  Lees meer over Ken je Wijk

   

  Maatwerk

  SCHUNCK Educatie werkt samen met het onderwijs. Heeft u ideeën voor uw leerlingen, maar staan deze niet in ons regulier programma? We werken ze graag samen met u uit.

  Neem contact op met team Educatie

   

  > Terug naar het overzicht

   

   

  Up to date blijven?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Weten waar je SCHUNCK vindt?

  SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

  Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen