MIES en de erfenis van het modernisme - Voor het Voortgezet Onderwijs

  Categorie: Architectuur, basisonderwijs, Beeldende kunst, Educatie, Jongeren, Rondleiding

  Met de klas naar het museum? Dat kan in SCHUNCK!

  Heerlen Hergebruik - Eindexamenexpositie Grotiuscollege Heerlen

  10 april t/m 1 mei / SCHUNCK Glaspaleis / Expositieruimte (+1) / Tijdens openingstijden SCHUNCK / Gratis

  Leerlingen van het Grotiuscollege Heerlen presenteren hun eindexamenwerk voor het vak Beeldende Vormgeving. Het thema is modernistische architectuur en (wens)hergebruik in je eigen omgeving, en sluit daarmee aan bij de tentoonstelling Mies & De erfenis van het modernisme.

  Lees meer over de tentoonstelling van de leerlingen

   

  Digitale kijkwijzer

  Voor de leerkracht:
  Kijkwijzer voor CKV-leerlingen voor smartphone of tablet in samenwerking met Kunst uit het Vuistje. De kijkwijzer geeft op begrijpelijke en aantrekkelijke wijze informatie en daagt uit via vragen en opdrachten om de tentoonstelling beter te kunnen begrijpen.

  Voor de CKV-leerlingen:
  Zoek je nog een activiteit voor CKV? Dan kom naar SCHUNCK! Er zijn verschillende mogelijkheden, denk aan een dansvoorstelling, duik in de architectuur van het Glaspaleis of bezoek het museum. Bij een bezoek aan het museum sta je er niet alleen voor, maar is er de kijkwijzer beschikbaar die je met je telefoon of tablet kunt maken. De kijkwijzer vind je op www.kunstuithetvuistje.nl

   

  Rondleidingen

  SCHUNCK verzorgt (interactieve) rondleidingen voor alle doelgroepen door een gediplomeerde museumdocent. De leerlingen ontdekken de tentoonstelling passend bij hun leef- en beleefwereld. Waar mogelijk wordt aangesloten bij één of meerdere leerdoelen en/of bij actuele thema’s. De inhoud van de rondleiding wordt samen met de betrokken leerkracht afgestemd.

   

  Ken je Wijk (onderbouw)

  Ken je wijk

  ‘Ken je wijk’ is een vakoverstijgend spel waarbij de eigen wijk centraal staat. Doel van het spel is om met zo min mogelijk geld de mooiste en beste wijk te creëren.

  Kinderen ontdekken hun eigen wijk en mogen hem wijzigen. Er wordt gediscussieerd, een strategie bepaald en gebouwd, maar welk team wint?

  Het spel is ontwikkeld vanuit de lesmethodes Ludodidactiek en Kunsteducatie 3.0. De kinderen maken kennis met stadsontwikkeling en ruimtelijke omgeving vanuit hun eigen belevingswereld. Bewustwording van de ruimtelijke omgeving, zeg maar de opbouw en veranderingen van hun eigen wijk: straat, huis, school, park en plein. Ook de veelzijdigheid van de architectuur komt aan bod. Maar het gaat ook over mensen, over wonen en werken en leven.

  Lees meer over Ken je Wijk

   

  Re-use/Re-mix Mies Collagewedstrijd scholen Euregio

  In samenwerking met het Ludwig Forum in Aken organiseert SCHUNCK de collagewedstrijd Re-use/Re-mix voor middelbare scholen uit de Euregio.

  De deelnemende klassen bezoeken de tentoonstellingen rond Mies in SCHUNCK en in het Ludwig Forum en worden met elkaar in contact gebracht voor een uitwisseling en kennismaking ‘over de landsgrenzen heen’. De resultaten van de deelnemende scholen worden aan het publiek getoond in SCHUNCK en een professionele jury kiest de winnaar.

   

  Voortraject: maart t/m mei
  Tentoonstelling: 6 juni t/m 3 juli 2016 in trappenhuis SCHUNCK
  Jurydag: week 23

   

  De winnaar van de Collagewedstrijd is bekend! Lees hier het nieuwsbericht. 

   

   

  Maatwerk

  SCHUNCK Educatie werkt samen met het onderwijs. Heeft u ideeën voor uw leerlingen, maar staan deze niet in ons regulier programma? We werken ze graag samen met u uit.

  Neem contact op met team Educatie

   

  > Terug naar het overzicht

   

   

  Up to date blijven?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Weten waar je SCHUNCK vindt?

  SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

  Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen