Digisterker

  Categorie: Bibliotheek, Cursus, Educatie, Laaggeletterdheid, Mediawijsheid, Workshop

  Bij de overheid kun je steeds meer zaken digitaal regelen. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Veel mensen vinden dit moeilijk. Daarom biedt SCHUNCK Bibliotheek de digivaardigheidscursus 'Werken met de e-overheid' aan.

  Word Digisterker! Volg deze cursus!

  Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van de digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De cursus Digisterker helpt je op weg.
  Wat leer je?
  1. Een DigiD aanvragen en gebruiken. Voor vele overheidswebsites heb je een DigiD nodig. Leer een DigiD aan te vragen en te gebruiken.
  2. Zoeken en vinden van Informatie. Je leert informatie te vinden op websites van de gemeente en andere overheidsorganisaties.
  3. Inloggen op websites. Je leert in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, Mijn Overheid en Werk.nl).
  4. Online regelen. Je leert online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsorganisaties.

  Voorwaarden om deel te kunnen nemen

  digisterker-foto-webDigisterker is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet  kunnen omgaan.  Je moet kunnen werken met een toetsenbord en muis en een e-mailadres en thuis internet hebben. Heb je nog geen  e-mailadres of wil je graag leren om met het internet om te gaan? Meld je dan aan voor de gratis cursus Klik & Tik: kennismaken met internet  en bel naar  045 5772200

  Kosten

  Waar:
  SCHUNCK Glaspaleis
  Bongerd 18
  6411 JM Heerlen
  Wanneer:
  Maandagmiddag van 15.00 – 17.00 uur. De cursus start bij minimaal 6 aanmeldingen!
  Kosten: € 15,00 voor het werkboek

  Voor meer informatie of wil je meedoen?
  Mail naar [email protected]

  Up to date blijven?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Weten waar je SCHUNCK vindt?

  SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

  Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen