Schunck 2023 Kinderboekenweek

Boekentips voor de Kinderboekenweek

De scholen zijn weer begonnen en het wordt 's avonds al wat eerder donker. Een perfect moment om samen met je kind op de bank te kruipen en een boek te lezen. Wij zetten de leukste tips voor je op een rijtje.  

Van 4 t/m 15 oktober 2022 is het weer tijd voor de Kinderboekenweek! Hét moment om nog eens samen naar de bibliotheek te gaan en de leukste boeken uit te zoeken. Weet je niet goed welke boeken je voor je kindje kunt kiezen? wij geven je graag tips. 

  • Laat je kindje zelf naar de kaften van de boeken kijken. Wat trekt de aandacht? Een groot of klein boek? Iets met veel kleur of weinig? Of gaat je kindje echt voor een specifiek thema, bijvoorbeeld auto's, dieren of feest?
  • Speelt er thuis iets speciaals? is er bijvoorbeeld net een nieuwe baby in het gezin, of is het bijna een feestdag? We hebben heel veel boekjes over allerlei thema's. Door samen een boek over een specifiek thema te lezen, kun je vaak gemakkelijker met je kindje over dat onderwerp praten. 
  • Onze medewerkers helpen je ook altijd graag. Je kunt bij hen terecht met al je vragen over boeken, (voor)lezen en lezen en opvoeden in meerdere talen. 

Het thema van de Kinderboekenweek 2023 is Bij mij thuis. Een aantal boeken die je bij dit thema kunt lezen zijn: 

Een huis vol vrienden - Pieter Gaudesaboos
Leeftijd: vanaf ca. 5 jaar
Sam is al vroeg wakker want hij heeft veel te doen vandaag. Gelukkig krijgt hij veel hulp: vier tijgers helpen boodschappen dragen, een neushoorn perst sinaasappelen en maar liefst honderd muizen helpen bakken. Want… het is feest vandaag!

Schunck 2023 Kinderboekneweek Boekentip Een Huis Vol Vrienden

Het huis van Hopper - Yvonne Jagtenberg 
Leeftijd: vanaf ca. 8 jaar
Bezoek de huizen van twintig bekender kunstenaars uit de 19e eeuw en 20e eeuw.

Schunck 2023 Kinderboekenweek Boekentip Het Huis Van Hopper

Vanaf hier kun je de hele wereld zien - Enne Koens
Leeftijd: vanaf ca. 10 jaar
Deetje woont met haar moeder in een flat. Op een dag vindt ze een brief op straat. Hij is van iemand die iemand mist. Naam en adres zijn onleesbaar, maar Deetje is vastbesloten de brief bij de juiste persoon te bezorgen. Tijdens haar zoektocht doet ze bijzondere ontdekkingen.

Schunck 2023 Kinderboeknweek Boekentip Vanaf Hier Hele Wereld Zien