Kunst op straat

  Categorie: Beeldende kunst, Educatie, Jongeren

  Ontdek kunst in de openbare ruimte van Heerlen

  Heerlen heeft veel murals en andere kunstwerken. De stad staat er vol mee en maakt van Heerlen één groot openluchtmuseum. Tijdens deze tocht gaan leerlingen individueel of in groepjes zelfstandig op pad. Ze staan stil bij Heerlens buitenkunstwerken en leren anders te kijken naar hun eigen omgeving. Centraal staat hierbij dat leerlingen aan de hand van actieve, gevarieerde opdrachten leren over en door kunst.

  Er zijn twee versies van deze route, om zo beter aan te kunnen sluiten bij de doelgroepen: een vmbo en onderbouw (havo en vwo) versie en een versie voor de bovenbouw van havo en vwo. Het aanbod kan zo precies worden afgesteld op de einddoelen van cultuureducatie van de verschillende niveaus en de leerstijlen van de leerlingen.

   

  Praktische informatie

  Doelgroep: VO vmbo 1 t/m 4 | havo- vwo 1 t/m 6
  Duur: 45. min – 60 min.
  Discipline: beeldend
  Competenties: onderzoekend- en reflecterend vermogen
  Contactpersoon: Team Educatie
  Tarieven / kosten: gratis onder begeleiding van de eigen docent, introductie en begeleiding door workshopgever SCHUNCK €45,- per uur

   

  Naast Kunst op straat biedt SCHUNCK ook een architectuur route door het centrum van Heerlen; Peutz vs. de rest. Hierbij maken leerlingen kennis met belangrijke en bijzondere gebouwen. Klik hier voor meer informatie. 

  Up to date blijven?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Weten waar je SCHUNCK vindt?

  SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

  Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen