Museum in school

  Categorie: Beeldende kunst, Educatie, Jongeren

  Maak een eigen museum met de hele school

  Wat gaan we doen?

  Museum in School is een project waarbij school en SCHUNCK nauw samenwerken en ervaringsgericht leren centraal staat. Onder leiding van creatieve workshopgevers en museumdocenten maken leerlingen zelf een tentoonstelling van hun eigen kunstwerken en/of reproducties van de SCHUNCK collectie. Zo leren ze hoe een tentoonstelling opgebouwd wordt en welke functies je in een museum kunt bekleden. Per klas maken ze een kunstwerk voor de tentoonstelling en één klas neemt de rol van conservator, communicatiemedewerker en floormanager op zich. Zij zorgen voor de inrichting, posters, uitnodigingen en een feestelijke opening. En dan: open voor publiek!

  Museum in school kan worden ingezet als een project waarbij betrokkenheid en saamhorigheid centraal staan; de hele school doet mee en alle leerlingen werken samen naar één einddoel. Het project kan worden aangevuld met een bezoek aan het SCHUNCK museum om zowel voor- als achter de schermen een kijkje te nemen. SCHUNCK zorgt samen met school voor de invulling van dit project.

  Museum in school wordt in samenspraak met school samengesteld zodat het project past bij een thema op school en de hele school samenwerkt naar één einddoel. Aansluiten bij een thema van SCHUNCK museum kan natuurlijk ook.

   

  Praktische informatie

  Doelgroep: PO Museumklas groep 7-8, de kunstwerken voor de tentoonstelling kunnen door de hele school gemaakt worden | VO CKV leerlingen, de kunstwerken kunnen door door de overige klassen gemaakt worden.
  Duur: ongeveer 2 uur per week, 10 weken voor de museumklas.
  Discipline: beeldend.
  Competenties: creërend-, onderzoekend en reflecterend vermogen.
  Contactpersoon: Team Educatie.
  Tarieven / kosten: Op aanvraag.

  Up to date blijven?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Weten waar je SCHUNCK vindt?

  SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

  Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen