Driver's Seat 2019-2020

Driver's Seat verdiepte zich in de tentoonstelling DepARTment store van SCHUNCK museum en stelde hun eigen tentoonstelling samen in aanloop naar 100 jaar Aad de Haas.

Driver's Seat 2019-2020

Driver’s Seat verdiepte zich in de tentoonstelling DepARTment store van SCHUNCK museum. Deze tentoonstelling ging terug naar de geschiedenis van het Glaspaleis, in combinatie met de moderne kunst uit de gemeentelijke kunstcollectie van Heerlen. De leden van Driver’s Seat hebben niet alleen toegekeken, maar zijn onderdeel geworden van de tentoonstelling en het programma eromheen.

Driver's Seat groepsfoto 2019 2020

 

 

Driver's Seat X Aad de Haas - Omarm me

Aad de Haas, Malchus, inkt op Ino-Shi papier, Collectie SCHUNCK, GH94.98, fotografie Foto Studio 10 bv, Heerlen

Aad de Haas, Malchus, inkt op Ino-Shi papier, Collectie SCHUNCK, GH94.98, fotografie Foto Studio 10 bv, Heerlen

In de aanloop naar 100 jaar Aad de Haas zijn de jongeren van Driver’s Seat zelf aan de slag gegaan om een eigen een tentoonstelling, Omarm me, samen te stellen met werken van Aad de Haas. SCHUNCK stelt hierbij de Aad de Haas ruimte ter beschikking en de werken van Aad de Haas die in de eigen kunstcollectie van SCHUNCK zittenNatuurlijk worden de jongeren vanuit de organisatie begeleid, maar binnen de geschetste kaders zijn zij volledig vrij in het organiseren van de tentoonstelling; thema, de werken die te zien zullen zijn, opbouw, uitstraling, communicatie en zo verder. Een top uitdaging!

We waren goed op weg, maar toen kwam Corona… De opening van de tentoonstelling Omarm me werd uitgesteld en uitgesteld… Een hoop onzekerheid en ook wel een beetje frustratie.

Maar Driver’s Seat zou Driver’s Seat niet zijn als ze ook aan deze situatie niet een creatieve draai zouden geven. De werken van Aad de Haas zijn in de Corona tijd nu eenmaal niet fysiek te bekijken in het museum. Daarom beschrijven de jongeren een aantal van de door hen geselecteerde werken in een audiofragment. Zo kan iedereen vanuit de eigen woonkamer Aad de Haas beleven op een eigenzinnige manier. Mét een twist van Driver’s Seat.

 

 

 

Audiofragementen

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen