Voorlezen (BoekStart)

  Categorie: Educatie, Kinderen, Lees- en schrijfbevordering, Literatuur, Peuters en kleuters

  Baby's houden van boeken! Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen versterkt de band met je baby. Én kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen!

  Waarom?

  Kinderen kunnen al vanaf heel jonge leeftijd met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Door samen plaatjes te kijken, te praten of te zingen krijg je als ouder goed contact met je baby. Dat is niet alleen gezellig, maar het samenspel is ook heel goed voor de taalontwikkeling van je kindje.

  Uit onderzoek blijkt dat kinderen die vanaf een paar maanden oud samen met hun ouders boekjes lezen, een veel grotere woordenschat hebben dan kinderen die dit niet doen. Kortom, van lezen groei je.

  De moeder van Ivar zegt: ,,Ik dacht dat mijn baby te klein was om voor te lezen, maar het is juist heel leuk. Echt lezen is het nog niet. Ze reageert vooral op de plaatjes en de geluiden die ik daarbij maak. Ik weet dat ik veel met mijn kindje moet praten en een boekje helpt daarbij.”

   

  BoekStart-koffertje én gratis lidmaatschap bibliotheek

  Als een kindje drie maanden oud is, krijgen de ouders een brief met een BoekStart-waardebon. Met deze bon kun je een gratis BoekStart-koffertje met leuke boekjes ophalen bij de bibliotheek, op het moment dat je je kindje gratis lid maakt. Het lidmaatschap van de bibliotheek is gratis tot 18 jaar.

  Je kunt hier de BoekStart-waardebon ook downloaden. 

  Elke bibliotheeklocatie heeft een speciale babyhoek, met babyboeken voor baby’s en dreumesen van 2-24 maanden. Bij de SCHUNCK bibliotheeklocaties is meer informatie verkrijgbaar.

  BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Vereniging van Openbare Bibliotheken en maakt deel uit van “kunst van Lezen”. Meer informatie over BoekStart is te vinden op: www.BoekStart.nl

   

  Boekstart op de dagopvang

  Voor leid(st)ers in de dagopvang is er een cursus beschikbaar omtrent het Boekstart programma. Klik hier voor meer informatie.

   

  contact

  Voor informatie en aanvragen:
  Linda Wings
  045 – 577 22 00
  [email protected]

  Up to date blijven?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Weten waar je SCHUNCK vindt?

  SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

  Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen