David Bade tekent Heerlen onder de tafel #6

  Prijs: €5,00

  Categorie: Beeldende kunst, David Bade

  David Bade #6: Bade's tafeltje-dek-je-tour

  En route

  Op zaterdag 17 september 14.00 uur zijn in de wijken Beersdal en Rennemig twee permanente kunstwerken van David Bade onthuld.  Dat was tevens het startschot van de zesde editie van ‘David Bade tekent Heerlen onder de tafel’, de ‘Bade’s tafeltje-dek-je-tour’. De tour is een route langs bijna alle locaties van eerdere ‘David Bade tekent Heerlen onder de tafel’-edities, en toont de kunstwerken op de plek waar ze tussen 2013 en 2015 gemaakt werden: huiskamers van Bade’s gesprekspartners, een leegstaande bioscoop, een verzorgingshuis en de plaatselijke frituur waar alle werken vanaf de eerste editie tot stand zijn gekomen.

  RTV Parkstad maakte voor het programma Culturij onderstaande impressie op zondag 18 september.

  Onthulling kunstwerken

  Muurschildering Bade in huiskamer Rennemig

  Om ‘David Bade tekent Heerlen onder tafel’ nóg uitdagender te maken, maakte Bade voor ‘Bade’s tafeltje-dek-je-tour’ in een huiskamer in Rennemig een permanente muurschildering , die tevens deel van de Gemeentelijke collectie is.

  In de pers

  “Het voortdurende kunstproject ‘David Bade tekent Heerlen onder tafel’ zoekt de grenzen op en verbindt burgers. In grote sculpturen in twee wijken heeft Bade de kunst van de bewoners verwerkt. En tijdens Bades tafeltje-dekje- tour maakt hij een muurschildering in een woonkamer in de wijk Rennemig.” is de intro van het artikel ‘Beelden om over te praten’ dat op maandag 19 september verscheen in Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad.
  Download HIER het artikel.

  Mede mogelijk gemaakt door

  BGL-FONDS-logo_FC

  Interview met David Bade

  Voor ons maandelijks programma Culturij maakte RTV Parkstad het volgende interview met David Bade.

  Up to date blijven?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Weten waar je SCHUNCK vindt?

  SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

  Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen