MIJNshop & MIJNcollectie

06.03 t/m 23.12.2015
Haute Couture geïnspireerd door mijnwerkerskleding.

Mijncollectie

Voor het Jaar van de Mijnen (M2015) initieerde SCHUNCK een ‘update’ van de oude mijnwerkerskleding. Drie jonge Zuid-Limburgse ontwerpers Linda Friesen, Ebby Port en Gabriel Guevera presenteren hun hedendaagse versie van de mijnwerkerskleding als ‘een tweede huid’ voor Heerlen. Dit alles gebeurt in samenwerking met Stichting M2015, 100%Heerlen en FASHIONCLASH. Iedere maand presenteren we één uniek ‘Haute Couture’ stuk dat zowel geïnspireerd is op de voormalige mijnwerkerskleding, als een van de culturele gemeenschappen die vroeger werkten in de mijnen. Dit zijn: Italië, Polen, Slovenië, België, Duitsland, Hongarije, Marokko, Spanje en Friesland. Iedere maand staat er dus een andere nationaliteit centraal. Jongeren van leerwerkbedrijf 100%Heerlen gaan vervolgens met een vereenvoudigd commercieel ontwerp aan de slag voor jou. Ze maken slechts 10 stuks die te koop worden aangeboden in de MIJNshop.  Dus wees er snel bij!

MIJNshop

Wil je de ‘Haute Couture’ stukken van dichtbij bekijken? En misschien zelf een kledingstuk toevoegen aan je garderobe? Kom dan naar Bongerd 4 in Heerlen. De MIJNshop is tevens het informatiepunt als je meer wil weten over het Jaar van de Mijnen (M2015). Onze enthousiaste vrijwilligers uit verschillende Heerlense wijken helpen je graag verder in de shop. Openingstijden MIJNshop: di 10.00-17.30u, do 12.00-17.00u en za 12.00-17.00u.

Boek: Glück Auf

wtk-M2015-boek-mijnshop_issue-kleiner-1-webTijdens het Jaar van de Mijnen hebben kameraden van de MIJNshop (de vrijwilligers) informatie en verhalen verzameld over het mijnverleden. Deze informatie, foto’s en verhalen hebben wij gebundeld in dit jaarboek. Veel lees- en kijkplezier gewenst.

Van dit boek zijn een beperkt aantal exemplaren gedrukt voor de betrokken partijen.
Heb jij geen exemplaar en wil je toch een kijkje nemen? Download dan hier de digitale uitgave (16 MB).

 

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen