Curator Voor Een Keer 31

Curator voor een keer: Entrer

14 Jun 2024 - 25 Aug 2024

Bij Curator voor een keer gaan inwoners van Heerlen, met een beetje hulp van SCHUNCK, zelf aan de slag met kunst. Ze cureren namelijk hun eigen tentoonstelling. 

Waar

SCHUNCK Glaspaleis

Prijs

€ 0,-

Wat kan een kunstwerk voor je betekenen? En welke collectiewerken zou jij in een tentoonstelling laten zien als je curator zou zijn en waarom? Gewapend met deze vragen duikt jaarlijks een andere groep inwoners van Heerlen in de gemeentelijke collectie SCHUNCK. Het resultaat is een eigen collectietentoonstelling. De deelnemers krijgen tijdens dit project enerzijds meer inzicht in het proces van het maken van een tentoonstelling en anderzijds leren ze de collectiewerken (beter) kennen. De collectie is immers van en voor iedereen en zeker van en voor elke Heerlenaar.

Curator Voor Een Keer 57

vrienden van schunck

Na edities met bewoners van woonzorgcomplex Parc Imstenrade (2020), kunstclub Vrie-Art uit de Heerlense wijk Vrieheide (2021) is en ‘PAND (2023) is het nu de beurt aan de Vrienden van SCHUNCK om een tentoonstelling te maken met werk uit de collectie SCHUNCK. De vereniging Vrienden van SCHUNCK bestaat uit een grote groep enthousiaste leden die cultuur en kunst in de breedste zin van het woord ondersteunen en willen bevorderen. De focus ligt op architectuur en beeldende kunst, maar er is ook aandacht voor muziek, dans & literatuur.

Voor deze editie van Curator voor een keer doen de twaalf deelnemers dit aan de hand van de gemeentelijke collectie SCHUNCK. 

Vanaf 14 juni is hun tentoonstelling Entrer te zien in de Aad de Haas zaal van het Glaspaleis (van dinsdag t/m zondag).