Lizzie Veldkamp Bij Schunck Museum

Dreaming out loud: Lizzie Veldkamp

7 april - 2 juni 2024

Lizzie Veldkamp, momentopnames, atelier 2024

'Dreaming Out Loud' is een reeks die zich richt op jonge ontwerpers en kunstenaars die nog nauwelijks een podium hebben in Limburg en de Euregio. Dit voorjaar is het de beurt aan Lizzie Veldkamp.

Waar

SCHUNCK Glaspaleis

Prijs

€ 0,-

Kunstenaar Lizzie Veldkamp heeft een voorliefde voor bouwplaatsen en de gevolgen van stedelijke transitie. Verandering zorgt er volgens haar voor dat we op een andere manier gaan kijken naar de omgeving. Wanneer een gebouw wordt gesloopt of er in de openbare ruimte iets kapot gaat en hersteld wordt, blijven er sporen achter. Die sporen zorgen ervoor dat er een gelaagdheid ontstaat in de wereld om ons heen. Voor de kunstenaar zorgt die gelaagdheid voor een eigen identiteit van objecten en gebouwen. Haar voortdurende onderzoek naar bouwplaatsen en transities in de publieke ruimte toont Veldkamp in een nieuwe serie werken bij SCHUNCK.

Lizzie Veldkamp Portret

Lizzie Veldkamp

Dreaming out loud bij SCHUNCK

'Dreaming Out Loud' zet jonge architecten en beeldend kunstenaars uit Limburg en de Euregio in de schijnwerpers. Twee tot drie keer per jaar wordt een studerend of afgestudeerd talent afwisselend uit de discipline Architectuur dan wel Beeldende Kunst uit de Euregio uitgenodigd om een kabinetpresentatie samen te stellen en zich aan het publiek te presenteren.

Lizzie Veldkamp Bij Schunck Museum

Lizzie Veldkamp, momentopnames, atelier 2024