101.schunck Keith haring 2022 Ph.gj.van Rooij

Keith Café #2: Keith x Coming Out

In samenwerking met diverse culturele partners in de stad organiseert SCHUNCK tijdens de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural een viertal Keith Cafés. 

Waar

Royal Theater Heerlen

Prijs

€ 0,-

Deze serie van vier gratis toegankelijke café-avonden gaat door middel van o.a. lezingen, interviews, films, muziek en poetry slam iedere avond dieper in op verschillende aspecten uit het leven en werk van deze iconische kunstenaar. Het Keith Café vindt altijd plaats op een culturele locatie in de stad. De toegang is gratis.

Keith Café #2

Tijdens de tweede editie op donderdag 23 juni staat het thema Keith x Coming out centraal. De inhoud van deze avond wordt samen ingevuld met het COC-Limburg.

Programma

Interview 1: Gemeente Heerlen

In het eerste interview wordt er ingegaan op hoe het in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw gesteld was met de ‘coming out’ in de gemeente Heerlen. Ook kijken we vooruit en hoe de gemeente Heerlen de toekomst ziet voor de regenboogcommunity.

Performance: Gigi Love

Stanley Schatzinger, oftewel Gigi Love, is misschien wel één van de bekendste dragqueens van Limburg. De dragqueen uit Kerkrade won in 2019 de titel Queen of the South en werd tevens uitgeroepen tot beste dragqueen van Limburg. Daarnaast heeft Gigi Love een passie voor zingen en zal zij tijdens het Café een nummer ten gehore brengen.

Interview 2: Yvo Kesler - Queercare

Tijdens het tweede interview gaat Barbara Strating het gesprek aan met Yvo Kesler de initiatiefnemer van QueerCare, het zorgloket van COC Limburg. Hoe was de gezondheidzorg voor lhbtiq+ mensen toen en nu?

Performance: Didier Savelkoul

Didier Savelkoul, onder andere bekend als model van de fototentoonstelling “ProuTboys” en van zijn optreden tijdens de Limburg Pride Show 2021 in Heerlen, zal een nummer ten gehore uit eigen werk.

Interview 3: Hiv-vereniging

In het derde en laatste interview zal de hiv-vereniging aan het woord komen. In de jaren 80 van de vorige eeuw werd de wereld opgeschrikt door een nieuwe ziekte: AIDS. Hoe was het toen gesteld en hoe gaan we er nu mee om? Hiermee wordt er een directe link gelegd met de film ‘How to survive a Plague’ die aan het einde van het Keith Café in de filmzaal van Royal vertoond wordt.

Performance: Gert Joosten

Als laatste optreden zal Gert Joosten het nummer Mister Blue van René Klein ten gehore brengen.

Het Belangrijke Genootschap: Puck Füsers

Borderlines schotelt samen met Het Belangrijk Genootschap Met Een Nog Onduidelijke En Steeds Wisselende Maar Immer Literaire Inhoud (HBGMENOESWMILI) Puck Füsers voor. In het kader van het Keith Café laat zij zich inspireren door de tentoonstelling.
Puck schrijft poëzie over mensen en soms over memes. Daarnaast studeert ze Liberal Arts & Sciences in Maastricht, waarbij ze zich bezighoudt met cultuurwetenschappen, literatuur en digitale media. In 2021 won ze de schrijfwedstrijd Write Now! met een gedichtenreeks over opgroeien in het digitale tijdperk. Verder trad Puck op bij Frontaal en op het Wintertuinfestival. Een aantal van haar gedichten is terug te lezen bij Notulen van het Onzichtbare en in Een geluk als nieuwe wijn geschonken, de top-100 bundeling van De Gedichtenwedstrijd.

  • Café open: 19:30 uur
  • Start: 20:00 uur
  • Einde Café: 22:00 uur

film

Aansluitend aan het Keith Café wordt de film ‘How to survive a Plague’ vertoond.