Quinn Zeljak Fat Burner for Women 2021 Foto Door Christy Westhovens

Quinn Zeljak / Click Here!

De rode draad in het werk van Quinn Zeljak is haar onderzoek naar gevoelens van vervreemding. Tussen onszelf en ons lichaam, en onszelf en de wereld om ons heen. Ze toont in 'Dreaming Out Loud' een selectie van textielwerken die eerder dit jaar te zien waren op de eindexamenpresentatie van de kunstacademie Maastricht. 

Waar

SCHUNCK Glaspaleis

Zeljak ziet zichzelf als een ‘collagemaker’, werkend met zowel papier als met garen. Bij SCHUNCK toont ze vluchtige online spam-advertenties en clickbait, verwerkt in handgemaakte gehaakte kleding en wandkleden. Schreeuwende teksten zoals ‘hot singles in your area’ en ‘6 ways lemons can help clean your armpits! I would have never believed number 2!’ staan in contrast met de ambachtelijke manier waarop Zeljak deze online reclames tot gehaakte kunstobjecten in frisse kleuren heeft verwerkt. Zo voegt Zeljak een tactiele laag toe aan onpersoonlijke en opdringerige spam.

Quinn-Zeljak-8-Signs-Your-Liver-Is-In-Danger-2021-foto-door-Christy-Westhovens-scaled.jpeg

Quinn Zeljak, 8 Signs Your Liver Is In Danger 2021. Foto: Christy Westhovens

Dreaming Out Loud

'Dreaming Out Loud' zet jonge architecten en beeldend kunstenaars uit Limburg en de Euregio in de schijnwerpers. Tweejaarlijks wordt een studerend of afgestudeerd talent uit de regio uitgenodigd om een kabinet-presentatie samen te stellen en zich aan het publiek te presenteren.

over Quinn Zeljak

Quinn Zeljak (Venlo, 1988) studeerde in 2020 af aan Maastricht Institute of Arts en toonde haar werk in 2021 op de eindexamenpresentatie 202021, waar - als gevolg van de coronamaatregelen van vorig jaar - de lichting van 2020 en 2021 gezamenlijk hun werk toonden.