Dreaming out loud: Twan Hermans

12 okt 2023 - 16 januari 2024

'Dreaming Out Loud' is een reeks die zich richt op jonge ontwerpers en kunstenaars die nog nauwelijks een podium hebben in Limburg en de Euregio. Dit najaar staat Twan Hermans in de kijker. 

Waar

SCHUNCK Glaspaleis

Prijs

€ 0,-

Het behoud van erfgoed, inclusief de verhalen die erin verborgen liggen, is vandaag de dag een steeds belangrijker wordend thema. In Limburg is nog veel erfgoed te vinden, maar er zijn ook genoeg erfgoedsites die leegstaan, verwaarloosd zijn, of waarvan het oorspronkelijke karakter grotendeels verloren is gegaan. Architectuur biedt de handvaten om deze verhalen te behouden en opnieuw te vertellen, zodat ze niet verloren gaan en toekomstige generaties weten waar hun geschiedenis ligt.

Twan Hermans kreeg in 2021 een eervolle vermelding bij de Euregionale Architectuur Prijs. In zijn tentoonstelling bij SCHUNCK toont hij enkele projecten waaraan hij de afgelopen zes jaar heeft gewerkt, zowel bij Architecten aan de Maas als op de Academie van Bouwkunst in Maastricht. Denk aan erfgoed uit de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de mijntijd. Sommige van deze projecten zijn momenteel in uitvoering, andere zijn inspirerende studies, of wellicht gewoon Dreaming out Loud.

Dreaming Out Loud

'Dreaming Out Loud' zet jonge architecten en beeldend kunstenaars uit Limburg en de Euregio in de schijnwerpers. Twee tot drie keer per jaar wordt een studerend of afgestudeerd talent afwisselend uit de discipline Architectuur danwel Beeldende Kunst uit de Euregio uitgenodigd om een kabinet-presentatie samen te stellen en zich aan het publiek te presenteren.