Heerlen Rooftop Project

Alleen deze zomer: Rooftop tours

Onder de noemer The Heerlen Rooftop Project is het dak van de Q-Park Putgraaf veranderd in een groene oase. Maar wat is de achtergrond van dit project? Wat zie je nou eigenlijk? Daar geeft SCHUNCK antwoord op met drie Rooftop Tours.  

Plantenbakken vol kruiden, groenten, eetbare bloemen en heerlijke zitjes zorgen samen een bijzondere plek in, met zicht op het Heerlense dakenlandschap. Om meer te weten te komen over dit project en haar stedelijke omgeving, zijn er deze zomer op de laatste zondag van de maand drie Rooftop-tours, onder leiding van een professionele rondleider.

Over de tour

De tour begint in de hal van SCHUNCK Glaspaleis. Samen met stadsgids Jenny Kranendonk wordt de kleine expositie in het Glaspaleis bekeken om vervolgens de weg te vervolgen naar het dak van Q-Park Putgraaf. Daar wordt tekst en uitleg gegeven over het ontwerp van architectencollectief Selvatico, waarbij de tuin is opgedeeld in groene kamers die biodiversiteit stimuleren en natuur de stad in brengen. Vervolgens zal Jenny aan de hand van het bijzondere uitzicht op de stad een korte geschiedenis van Heerlen geven.

Alleen in juli, augustus en september, op elke laatste zondag van de maand. 

Kijk hier voor meer informatie