Rooftop in Aanleg Schunck

Heerlen gaat het dak op in juli

In het weekend van 2 en 3 juli gaat het Heerlen Rooftop Project met het nieuwe groene dak op Q-Park de Putgraaf open voor publiek!  

Tegelijkertijd start een nieuwe editie van Dreaming Out Loud, Future (P)roof: een onderzoek in de context van het Rooftop project. Het architectencollectief Selvatico, één van de winnaars van de ideeënprijsvraag (2019) van het Heerlen Rooftop Project, heeft het tuinontwerp gemaakt. Met deze uitvoering van 'The Countryside', inspireren zij samen met SCHUNCK met een concreet antwoord op een complex en dringend vraagstuk voor de toekomst: ons klimaat!

Samen met vrijwilligers en buurtverenigingen uit Heerlen is de daktuin in etappes ingericht. In de eerste fase werd vooral getimmerd, vervolgens is de beplanting in twee rondes geplant. Zo heeft de tuin langzaam vorm gekregen. In het weekend van 2 juli opent de daktuin voor bezoekers. Er is onder meer een Rooftop bar, er zijn yoga-sessies en er is een kinderprogramma met schminken en knutselen. De daktuin zal vanaf juli elk weekend geopend zijn tussen 12:00 en 20:00 uur.

feestelijke opening

De opening van de daktuin vindt plaats op 30 juni 2022, van 17:00 tot 20:00 uur. Onder het genot van een (alcoholvrij) drankje en een live jazz combo wordt het glas geheven op de start van Fase 2 van dit ambitieuze project, door onder meer René Seijben (Manager Expojaar, IBA Parkstad) en Roel Wever (Burgemeester Gemeente Heerlen). Aansluitend is er een borrel en livemuziek.

Voor architectuurprofessionals is er om 15:00 uur een voorprogramma in SCHUNCK met een open oproep van het Stimuleringsfonds Creative Industrie ‘Bouwen vanuit de bodem’, met onder meer inspirerende bijdragen van Peter Veenstra (LOLA Landscape Architects) en Selvatico (ontwerpers van Rooftop Heerlen).

Future (P)roof

Architectencollectief en ontwerper van de daktuin, Selvatico, toont in Future (P)roof een toekomstvisie op het onbenutte potentieel van daken. De expo toont grote ecologische problemen, maar ook lokale, natuurlijke oplossingen. Vanaf 1 juli (gratis) te bewonderen in SCHUNCK Glaspaleis, niveau +1.

Kijk hier voor meer info over het volledige programma.

Deelname aan de opening en/of de inspiratiesessie voorafgaand is gratis, aanmelden vóór zaterdag 18 juni via mail aan danielle.wauben@schunck.nl.