Inspiratiesessie Open Oproep: Bouwen vanuit de Bodem

1 Jul 2022

Op 30 juni vond bij SCHUNCK de Inspiratiesessie Open Oproep: Bouwen vanuit de Bodem plaats, i.s.m. Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Peter Veenstra (LOLA Landscape Architects) en Selvatico (Heerlen Rooftop Project). Rudy van Beurden (GAAF) modereerde de sessie, en wij gingen er eens even goed voor zitten.  

Tijdens deze inspiratiesessie werd de open oproep Bouwen vanuit de Bodem van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie allereerst toegelicht. De subsidieregeling laat ontwerpers, overheden, organisaties, deskundigen en burgers samenwerken aan voorstellen om de relatie tussen onder- en bovengrond te herstellen.

Peter Veenstra en Selvatico presenteerden vervolgens voorbeeldprojecten rondom dit vraagstuk en het publiek van architecten, landschapdeskundigen, beleidsmakers en andere geïnteresseerden, discussieerde mee. Selvatico sloot af met hun toelichting op hoe het Rooftopontwerp i.s.m. partners tot stand is gekomen. Na de lezing vond de besloten opening plaats van The Heerlen Rooftop Project, op het dak van Q-Park Putgraaf.

Lees hier meer over de Open Oproep en bekijk de sfeerimpressie hierboven.