Tuin+en+kas+entree

Plantjes van Mondriaan op Heerlense daken

Begin februari is SCHUNCK gestart met de inrichting van de daktuin op het bovenste parkeerdek van de parkeergarage Putgraaf, in het kader van het Heerlen Rooftop Project. Mondriaan Tuin & kas draagt hier op een geheel eigen wijze aan bij.  

Onder het motto Op je dak! wordt in de zomer van 2022 het Heerlen Rooftop Festival georganiseerd, waarbij het grijze parkeerdek van de Heerlense parkeergarage Putgraaf tijdelijk tot een kleinschalige urban farming tuin wordt getransformeerd.

Mondriaan Tuin & kas levert plantjes voor dit 'The Heerlen Rooftop Project'. Waar SCHUNCK met de lokale gemeenschap een beweging op gang brengt om daken in de stad duurzaam en klimaatgeoriënteerd in te richten, te vergroenen en in gebruik te nemen, sluit Mondriaan Tuin & Kas graag bij dat initiatief aan en levert plantjes. Deze plantjes zijn medegekweekt door patiënten van Mondriaan die therapie krijgen bij Mondriaan Tuin & Kas.

Het L1 radioprogramma 'Buitengewoon' kwam onlangs op bezoek bij Mondriaan Tuin & Kas. Moestuinman Simon Eurlings en Remco Wijckmans van Mondriaan Tuin & Kas vertellen in het programma over dit bijzondere project. Beluister het hele gesprek hier.