Heerlen Rooftop Project

Rooftop bar gesloten - doe mee aan de tours

5 Oct 2022

De Rooftop daktuin blijft voorlopig nog bestaan, maar helaas hebben de kou en regen van de afgelopen weken ertoe geleid dat de Rooftopbar op Q-Park Putgraaf iets eerder dan gepland is gesloten. Maar gelukkig is er ook goed nieuws.  

Hoewel je niet meer kunt genieten van een drankje bij het uitzicht over Heerlen, kun je wél nog meedoen aan een van de extra ingelaste Rooftop Tours. Bij zo'n tour krijg je een rondleiding over het dak en kom je van alles te weten over de achtergrond van dit project. Je kunt meedoen op zondag 9, 16 of 23 oktober. We starten om 13.00 uur in het Glaspaleis, aanmelden hoeft niet.

Over Rooftop

Onder de naam Heerlen Rooftop Project is het parkeerdek van Q-Park Putgraaf in het voorjaar omgedoopt tot een oase vol natuur. Het project is een onderdeel van het expojaar van IBA Parkstad. Architectencollectief Selvatico maakte het ontwerp, dat met vrijwilligers, buurtverenigingen en de Moestuinman is gerealiseerd. Samen vragen we hiermee aandacht voor het vergroenen van het dakenlandschap in Heerlen. Want meer groen zorgt voor een fijner leefklimaat. En dat is nodig, want Heerlen behoort tot de drie warmste steden van Nederland. De daktuin was sinds eind juni elk weekend geopend van 12:00 tot 20:00 uur. 

In de afgelopen zomermaanden zijn er verschillende activiteiten georganiseerd op het dak: van live jazzmuziek tot Kloemele voor de kids, en van yoga tot de populaire rooftop tours. Bekijk de recap in de video hierboven en geniet nog een keertje met ons mee.