Rooftop Festival - Prisca

Rooftop Festival - de kop is eraf

18 Feb 2022

Op 7 februari is officieel gestart met de inrichting van het dak van de Putgraaf parking. Maar liefst 247 houten plantenbakken en 36 kuub zand werden het dak op gehesen, als startsein voor het inrichten van een heuse daktuin in de Heerlense binnenstad.  

The Heerlen Rooftop Project is ontstaan als antwoord op de vraag: hoe kunnen we als stad bijdragen aan een duurzamere wereld? Een vrij eenvoudige manier om dit te doen is het beter benutten van daken. Dit inzicht leidde tot een internationale ideeënprijsvraag voor architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en designers. Zo'n twee jaar geleden werden er drie winnaars verkozen uit maar liefst 53 inzendingen.

Nu is het tijd voor Fase 2: de uitvoering. Dit eerste project, The Countryside, komt uit de koker van winnaar Selvatico. Zodra de inrichting van het dak klaar is gaan Heerlenaren aan de slag om van het grote, kale garagedak van Q-Park Putgraaf een daktuin te maken, die in de zomer volledig in gebruik moet zijn - hopelijk inclusief horeca.

Lees meer over het project in dit artikel uit De Limburger:

Projectpartners

Q-Park
VOC- vastgoed
IBA Parkstad Limburg

Ondersteuners

De Moestuinman
Stadstuin Heerlen
Burgers uit Heerlen (regio)
Stichting Relim

Rooftop in de maak.jpg