Logo+32+eap

Save the date: Euregionale Architectuur Prijs 2022

De Euregionale Architectuur Prijs wordt jaarlijks toegekend aan het beste afstudeerproject van de vijf deelnemende architectuurfaculteiten in de tri-nationale Euregio Maas-Rijn.  

Namelijk: de RWTH en FH Aachen; de universiteiten Hasselt en Luik en de Academy of Architecture Maastricht. Dit jaar vindt de uitreiking van de prijs en de tentoonstelling plaats in oktober.

De prijs biedt getalenteerde jonge ontwerpers een platform om hun toegang tot het professionele werkveld te vergemakkelijken. Daarnaast biedt het de Euregionale architectuuropleidingen de mogelijkheid om van elkaar te leren en de kwaliteit van hun onderwijs verder te ontwikkelen.

Uit achtentwintig geselecteerde afstudeerprojecten (uit gemiddeld 400 per jaar), worden op zaterdag 15 oktober om 20:00 (inloop vanaf 19:00) uur de prijswinnaars en eervolle vermeldingen benoemd door een internationale vakjury. Deze bestaat uit Pieter Bedaux, Caroline Lateur, Johnny Leya, Jerome Paumen en Judith Reitz. De jurysecretaris is Sophia Holst en de projectanalyse wordt dit jaar door Marcel Musch verzorgd.

Tentoonstelling 32e editie EAP

Aansluitend op de prijsuitreiking vindt van 17 oktober t/m 21 oktober en van 31 oktober t/m 04 november de bijbehorende tentoonstelling plaats bij Academy of Architecture Maastricht.

Openingstijden

  • Maandag: 9:00 - 18:00 uur
  • Dinsdag t/m donderdag: 9:00 - 21:30 uur
  • Vrijdag: 9:00 - 17:00 uur
EAP31 2021 Ritrova.riesi door Chiara Erhardt en Luca Steinert

Ritrova Riesi door Chiara Erhardt en Luca Steinert

Partners coöperatieverband, naast SCHUNCK: