In Search of Sharawadgi laat de ideeën en dromen zien van Piet Oudolf, Nederlands bekendste tuinontwerper, en LOLA Landscape Architects. De tentoonstelling neemt bezoekers mee op reis en toont de transformatie van publieke tuinen en landschappen over de wereld. Van de High Line in New York, de tuinen van Hauser & Wirth in Somerset, de Star Maze in Tytsjerk naar de Leisure Lane in Parkstad. Maak kennis met het ultieme visioen van Piet Oudolf en LOLA voor de toekomst: een wereldbos tegen de opwarming van de aarde. Een droom die kan beginnen in ieders tuin, klein of groot.

De tentoonstelling is nu te zien in de museumzaal van het Glaspaleis. Vergeet niet vooraf online tickets te reserveren.

Piet en LOLA

Foto: Hummelo Fall © Piet Oudolf

Piet Oudolf is Nederlands bekendste tuinontwerper en realiseerde beroemde projecten zoals de High Line in New York.
LOLA Landscape Architects onderzoekt en ontwerpt nieuwe manieren om met ‘Lost Landscapes’ om te gaan, vaak postindustriële sites, zoekend naar het menselijke perspectief in projecten van grote schaal. In Piet Oudolf vonden ze de perfecte metgezel om hun ideeën te realiseren.

Sharawadgi is de leidraad voor Oudolf en LOLA in hun zoektocht naar landschappen die ‘natuurlijk’ lijken te ontstaan en een overweldigende ervaring van schoonheid oproepen.
Op reis door de tentoonstelling worden we vergezeld door kunstenaars Joseph Beuys, Anne Geene, Geert Mul, Sanne Vaassen, Giuseppe Licari en Darcy Neven.

Met nieuw en bestaand werk bieden zij een bijzonder perspectief op zowel de praktijk van het landschapsontwerp als op grotere vraagstukken zoals klimaatopwarming en de werking van de natuur op onze gezondheid.

IBA_logo_zw    NAI010    ELEMENTS  Limburg HeerlenMondriaan Ode aan het Landschap Limburg

Piet en LOLA

Foto: Archeologietuin © Piet Oudolf

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen