Push and Pull #1 - Expert meeting

  Filmzaal (+5)

  Prijs: €7,50

  Categorie: Beeldende kunst, Jongeren, Volwassenen

  Interactieve tentoonstellingen. Musea en andere culturele instellingen zijn er steeds vaker mee bezig. Wat willen wij de bezoeker bieden? Wat verwacht de bezoeker van ons? Deze expert meeting staat volledig in het teken van het experimentele tentoonstellings- en onderzoeksprogramma Push & Pull.

  Interactie bij kunsttentoonstellingen

  Welke rol kan de bezoeker bij een kunsttentoonstelling eigenlijk hebben? Is een tentoonstelling interessanter als je actief aan de slag kunt? Beleef je tentoonstellingen anders wanneer je er iets van jezelf aan toe kunt voegen? Begrijp je kunstwerken beter als het kijkproces op een niet-passieve manier plaatsvindt? Zijn musea gebaat bij het vragen van een actieve houding van bezoekers? Hoe waardevol zijn bezoekersbijdragen aan de beleving van het geheel? Wat vindt het publiek er eigenlijk zelf van?

  Expert meeting

  Op 2 december 2014 organiseerde SCHUNCK een expertmeeting over de interactieve rol van het publiek bij tentoonstellingen. Ook is er gesproken over manieren om te komen tot een nieuwe of andere beleving van beeldende kunst.

  Drie experts gingen aan de hand van een aan hen voorgelegde vraag de discussie met elkaar aan, én met het publiek. Dit leverde een aantal interessante inzichten op.

  Experts

  Yoeri Meessen, Curator educatie & theorie Witte de With, Rotterdam. Hoofd Educatie voor Manifesta 7, 8 en 9.

  Suchan Kinoshita, beeldend kunstenaar.
  Ensceneert sociale ruimtes in multimediale installaties, waarbij het publiek en de kunstenaar vaak beide op de positie van de ‘speler’ staan.

  Johan Idema, cultureel ondernemer/adviseur/auteur.
  Initiator van o.a. Museum Minutes en De Grote Kunstshow, auteur van How to visit an Art Museum.

  Up to date blijven?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Weten waar je SCHUNCK vindt?

  SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

  Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen