David Bade Editie 8 Hfc

Achtste editie David Bade tekent Heerlen onder de tafel

David Bade meets HFC. 

David Bade duikt vanaf het najaar van 2020 in de wereld van een zestal bijzondere groepen en clubs in het Heerlense. Zo traint hij straks wellicht mee met de voetbalclub RKSV Groene Ster en is het de wens om samen te werken met Mondriaan GGZ. De dames van Pink Peril Roller Derby bijten in november 2020 het spits af. Vanaf mei 2021 gaat Bade wederom interessante ontmoetingen aan, ditmaal met de dansers van dansstudio HFC, en houdt hij in de openbare ruimte atelier, om onder de neus van het publiek aan de slag te gaan met nieuwe werken.

20210621 - David Bade X HFC - Dani Silvia -9905

Dit resulteert in bijzondere ontmoetingen, moves en verhalen. En uiteindelijk in een levensgroot werk van David Bade dat aan de Heerlense kunstcollectie wordt toegevoegd. Tot 5 juli 2021 is het openbaar Atelier én het werk van Bade nog te bekijken in de hal van het SCHUNCK Glaspaleis.

HFC Crew

HFC (Heerlen Fucking City) crew is een breakdance crew uit Heerlen. Zij reizen door binnen- en buitenland om deel te nemen aan competities.

“Heel cool dat we samen met David in dit project mogen stappen om communities uit Heerlen meer zichtbaarheid te geven. Daarnaast hopen we dat hij onze gekkigheid en stunts kan waarderen, haha” – Jop Vermeesch, HFC

een greep uit de pers

David Bade tekent Heerlen onder de tafel

David Bade en SCHUNCK hebben een levenslange samenwerking. Dit betekent dat Bade gedurende zijn leven met regelmaat terugkeert naar Heerlen om uiteenlopende Heerlenaren in telkens wisselende setting en omgeving op te tekenen. Deze werken worden toegevoegd aan de gemeentelijke collectie die door SCHUNCK wordt beheerd. Zo ontstaat een beeldarchief dat het dna van Heerlen vastlegt. Lees hier meer over 'David Bade tekent Heerlen onder de tafel'.

Mede mogelijk gemaakt door 

Logo VriendenLoterij Fonds RGB