David+bade+5+video+still+amsterdam

David Bade - Retourtje Amsterdam

Op 22 december 2015 reist kunstenaar David Bade een dag af naar Amsterdam met zijn mobiele atelier. Zijn komst vormt het sluitstuk van de tentoonstelling Koempels, t/m 6 december te bezichtigen bij Framer Framed. Dit programma komt tot stand op initiatief en idee van Milena Mulders voor M2015 en curator Lene ter Haar, met ondersteuning van SCHUNCK. 

David Bade en SCHUNCK starten in 2013 een langdurige samenwerking waarbij Bade een intensieve dialoog met de stad Heerlen en haar inwoners aangaat. Met een totaal eigen stijl, ontwapenend en confronterend tegelijkertijd, legt hij al tekenend en schilderend de persoonlijkheid en verhalen van de Heerlenaren bloot. Zo ontstaat een beeldarchief voor de gemeentelijke collectie dat het dna van Heerlen vastlegt.

De vijfde editie van 'David Bade tekent Heerlen onder de tafel' vindt in september 2015 plaats op het centraal station in Heerlen, een gebied dat onderhevig is aan een grootschalige transformatie, om aldaar Heerlense expats vast te leggen. Op 22 december is hij bij Framer Framed in Amsterdam present met een eendaags atelier. Ditmaal vat hij de Heerlense trek naar Amsterdam in beelden: al converserend schildert hij ter plekke unieke portretten van (ex-)Heerlenaren, die naar Amsterdam zijn verhuisd.

David Bade #Amsterdam 2015

Mede mogelijk gemaakt door

Logo VriendenLoterij Fonds RGB