Zesde editie David Bade tekent Heerlen

Zesde editie David Bade tekent Heerlen onder de tafel

Op zaterdag 17 september 2016 worden in de wijken Beersdal en Rennemig twee permanente kunstwerken van David Bade onthuld. Dat is tevens het startschot van de zesde editie van ‘David Bade tekent Heerlen onder de tafel’, de ‘Bades tafeltje-dek-je-tour’. 

En route

De tour is een route langs bijna alle locaties van eerdere ‘David Bade tekent Heerlen onder de tafel’-edities, en toont de kunstwerken op de plek waar ze tussen 2013 en 2015 gemaakt werden: huiskamers van Bade’s gesprekspartners, een leegstaande bioscoop, een verzorgingshuis en de plaatselijke frituur waar alle werken vanaf de eerste editie tot stand zijn gekomen.

RTV Parkstad maakt voor het programma Culturij onderstaande impressie op zondag 18 september.

Muurschildering Bade in huiskamer Rennemig

Om ‘David Bade tekent Heerlen onder tafel’ nóg uitdagender te maken, maakt Bade voor ‘Bades tafeltje-dek-je-tour’ in een huiskamer in Rennemig een permanente muurschildering , die tevens deel van de gemeentelijke collectie is.

In de pers

“Het voortdurende kunstproject ‘David Bade tekent Heerlen onder tafel’ zoekt de grenzen op en verbindt burgers. In grote sculpturen in twee wijken heeft Bade de kunst van de bewoners verwerkt. En tijdens Bades tafeltje-dekje-tour maakt hij een muurschildering in een woonkamer in de wijk Rennemig”

Zo luidt de intro van het artikel ‘Beelden om over te praten’ dat op maandag 19 september verschijnt in Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad. 

Mede mogelijk gemaakt door

Logo VriendenLoterij Fonds RGB