Driver's Seat 2022/2023. Foto: Anne Jannes

Driver's Seat 2022-2023

Dit zijn de Driver's Seat leden van editie 2022-2023! Een gigantische club jongeren die klaar zijn voor de start, en zin hebben in een artistiek jaar.

kiki

Bibi over Kiki:

Tussen Keith en Kahlo hoopt Kiki haar kunst, tussen alle kitsch, weer te vinden dit jaar bij Driver’s Seat ❤️ (Kitsch gezien als al het alledaagse leven met z’n ups en downs).

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Kiki

amber

Marjolein over Amber:

Amber komt uit Landgraaf en zit momenteel in 5 VWO. Ze is op het Driver's Seat spoor gekomen door haar kunstdocent. Amber zou wel een kunstopleiding willen volgen, maar twijfelt hier nog een beetje over. Ze vindt het heel leuk om te schilderen en tekenen; ze maakt meestal abstracte kunst.
In de toekomst lijkt het Amber leuk om eens te beeldhouwen.

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Amber

vera

Britt over Vera:

Vera doet voor de derde keer mee met Driver’s Seat. De groep en sfeer spreken haar erg aan. Ze vindt het heel leuk om samen met jongeren met kunst bezig te kunnen zijn. Fotografie is haar passie; ze heeft haar studie fotografie afgerond en één van haar foto’s was te zien bij Marres tijdens de Limburg Biënnale. Deze foto is eigenlijk haar imago geworden. In de wereld van fotografie spreekt straatfotografie haar heel erg aan.

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Vera

ewoud

Ward over Ewoud:

Ewoud is een creatieve frisse geest met een enorme passie voor kunst, met name voor de stijl rococo. Naast kunst kijken en erváren maakt hij zelf ook geweldige (zelf)portretten en kan hij genieten van het maken van flinke wandelingen samen met zijn scoutingvrienden. We kunnen niet wachten om meer van hem te zien!

 

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Ewoud

maureen

Lin over Maureen:

Maureen is 20 jaar. Ze hoorde via de kunstacademie voor het eerst over Driver’s Seat. Met een beetje extra tijd en een schepje "why not"-mentaliteit besloot ze in 2021 te joinen. Dit jaar is ze dus voor de tweede keer lid van Driver’s Seat. Daarnaast studeert ze dit jaar af aan de kunstacademie. Deze kunstzinnige omgeving is niet nieuw voor Maureen, met een hoop creatieve ervaring rondom theater, dans en zang. Momenteel is ze voor haar eindproject echter in de weer met beeldende kunst, namelijk pigmentonderzoek en aquarelcreatie.

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Maureen

bibi

Amber over Bibi:

Bibi is al het derde jaar bij Driver's Seat en ze is nog lang niet van plan om weg te gaan. Bibi zit vooral bij Driver's Seat voor de leuke sfeer en de lieve mensen. Haar favoriete kunstenaars zijn Isa Genzken en Mark Rothko en bij hen zou ze ook graag een kijkje nemen in het atelier. Bibi is op dit moment een fictiefilm aan het schrijven. Als ze zou mogen kiezen, kijkt ze het liefst midden in de nacht films.

 

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Bibi

linde

Kiki over Linde:

Dit is Linde. Deze eerstejaars Driver’s Seater zou het allerliefst een kijkje willen nemen in het atelier van Vincent van Gogh. Na een tijdje in het buitenland te hebben gewoond hoopt zij door achter het stuur van Driver’s Seat te kruipen nieuwe contacten te leggen en mooie vriendschappen te creëren.

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Linde

ward

Maureen over Ward:

Dit is Ward. Hij heeft een grote passie voor kunst en grafische vormgeving, niet verbazingwekkend dat een van zijn favoriete kunstenaars David Hockney is. De Britse kunstenaar staat bekend om zijn schilderijen van zwembaden, die ook Ward’s favoriet zijn. Maar hij is ook bekend om zijn landschapschilderijen, die heel goed bij Ward passen. Hij heeft namelijk een grote liefde voor de natuur en zou het liefste de hele dag buiten op pad gaan. Maar voor nu gaat hij weer mee op avontuur met Driver’s Seat!

Ps. Ward heeft een baardje doordat hij een weddenschap heeft verloren

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Ward

lin

Ewoud over Lin:

Lin is 18 jaar en heeft een tussenjaar waarin ze werkt, maar ook op zoek gaat naar nieuwe dingen. Omdat ze het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen en geïnteresseerd is in kunst doet ze mee met Driver’s Seat. Lins favoriete kunstenaar is Anton Kiefer. De werken van Kiefer zijn groot en abstract en spreken haar aan omdat ze kunstwerken beleeft, verwerkt of aanvoelt. Daarnaast werkt Kiefer veel met materialen waardoor de textuur die ontstaat extra veel gevoel geeft; dat gevoel vindt Lin belangrijker dan een mooi plaatje.

 

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Lin

veerle

Noha over Veerle:

Dit is Veerle. Veerle danst in haar vrije tijd en luistert het liefst naar muziek op een rainy day. Als emotionele kreeft ♋️ zwemt zij het leven door, het liefst met een vol gestempeld paspoort.

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Veerle

shilo

Caro over Shilo:

Als big fan van Andy Warhol en Nicki Minaj, komt Shilo altijd met plezier naar Driver’s Seat. Ooit zou ze wel een kijkje willen nemen in het atelier van Berlinde de Bruyckere, en ze loopt graag door haar favoriete museum K21. Tussen het kopje framboos-munt-thee drinken en sterrenkijken in haar pyjama door, komt ze bij Driver’s Seat haar kunstzinnige horizon verbreden!

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Shilo

eefje

Veerle over Eefje:

Eefje is de vrolijkheid zelve. Met haar twinkelogen wordt ze geïnspireerd door alles om haar heen. Ze is bezig met haar eigen kunst en doet dat graag buiten de lijntjes.

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Eefje

noha

Shilo over Noha:

Dit is Noha. Ze zit bij Driver’s Seat om samen met andere jongeren naar kunst te kijken, maar kan ook van een goed boek en een flinke dosis zon genieten vanuit haar kamer. Frida Kahlo is haar favoriete kunstenares, de emotie in haar werk spreekt haar heel erg aan.

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Noha

Marjolein

Vera over Marjolein:

Deze kleurrijke jongedame is Marjolein en zij kruipt dit jaar achter het stuur bij Driver’s Seat. Haar droom kwam uit toen ze werd aangenomen bij de kunstacademie. Hier bewandelt zij haar eigen pad en laat ze zich meevoeren in de wondere wereld van de kunsten. Buiten de paden van de kunstacademie wandelt ze ook graag in het bos. Ze loopt het liefst op mooie sneakers want ze is wel echt een sneakerlover! Ook danst ze graag met haar pen over het papier. Zo is scribble art een manier voor haar om tot rust te komen en om vrijuit bezig te kunnen zijn met kunst.

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Marjolein

Britt 

Linde over Britt:

Dit is Britt. Britt is in haar eerste jaar van Driver’s Seat, ze is bij ons gekomen omdat ze een beetje verveeld was met school en op zoek was naar iets nieuws! Britt is zeer geïnspireerd door oudere kunstwerken en heeft zin om de kunstwereld beter te leren kennen.

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Britt

caro

SCHUNCK Driver's Seat 2022-2023 Caro