Curator Voor Een Keer 17

Achter de schermen bij Curator voor een keer

Vanaf 14 juni is de tentoonstelling die de 'Vrienden van SCHUNCK' maakten in het kader van Curator voor een keer te zien in de Aad de Haas-zaal van SCHUNCK. 

Elk jaar duikt een andere groep inwoners van Heerlen in de gemeentelijke collectie SCHUNCK om een eigen collectietentoonstelling te maken. De deelnemers krijgen tijdens dit project meer inzicht in het proces van het maken van een tentoonstelling en anderzijds leren ze de collectiewerken (beter) kennen. De collectie is immers van en voor iedereen, en zéker van en voor elke Heerlenaar. 

In 2020 en 2021 namen bewoners van woonzorgcomplex Parc Imstenrade  en kunstclub Vrie-Art uit de Heerlense wijk Vrieheide deel aan het project. Na een samenwerking met ‘PAND vorig jaar, is het dit jaar aan de Vrienden van SCHUNCK om een tentoonstelling te maken 

Twaalf enthousiaste Vrienden' hebben zich de afgelopen maanden een weg gebaand door de collectie van SCHUNCK. Gewapend met meningen, kennis en voorkeuren bekeken ze kunstwerk na kunstwerk na kunstwerk. Er werden gesprekken en discussies gevoerd, teksten geschreven en er werd geholpen met inrichten, met als eindresultaat een collectietentoonstelling die de titel Entrer kreeg. Deze is van 14 juni t/m 25 augustus te bewonderen. Je krijgt als bezoeker weer een geheel nieuwe kijk op de collectie SCHUNCK. Bedankt vrienden! 

Bekijk foto's van het proces hieronder:

Curator Voor Een Keer 27
Curator Voor Een Keer 45
Curator Voor Een Keer 31
Curator Voor Een Keer 57
Curator Voor Een Keer 62
Curator Voor Een Keer 52
Curator Voor Een Keer 49
Curator Voor Een Keer 16