David Bade vereeuwigt Cultura Nova

18 Dec 2022

Sinds vorige week maandag, 12 december, houdt kunstenaar David Bade een openbaar atelier aan de Akerstraat 15 in Heerlen. Daar werkt hij aan een 'groepsportret' van de vrijwilligers van Cultura Nova. Vrijdag 23 december wordt het resultaat onthuld.  

In augustus 2013 zijn David Bade en SCHUNCK een samenwerking aangegaan voor een leven lang. Met de aankoop van het werk ‘David Bade tekent Heerlen onder de tafel’ - een workshop / performance - verplicht Bade zich om gedurende zijn hele leven met enige regelmaat terug keren naar Heerlen voor de uitvoering hiervan.

Vorige week is de tiende editie gestart, waarin Bade in gesprek gaat met de vrijwilligers van theaterfestival Cultura Nova. Tot en met vrijdag 23 december houdt David een pop-up atelier in de voormalige boksschool op Akerstraat 15 in Heerlen, waar hij werkt aan een groepsportret, waarmee Cultura Nova wordt vereeuwigd in de kunstcollectie van de stad Heerlen (zie foto's, swipe voor meer). Bade is deze week nog live in het atelier aan het werk. Iedereen die het interessant vindt om te kijken hoe Bade werkt of ‘gewoon’ een praatje wil maken is er welkom.

Op vrijdag 23 december om 17:00 uur wordt het kunstwerk feestelijk onthuld

Lees meer over ‘David Bade tekent Heerlen onder de tafel’