Zwart-witfoto van een persoon die een pet vasthoudt in een duistere omgeving, met op de achtergrond een muur vol graffiti en een getekend masker.

De vele gezichten van de postindustriële ‘anti-stad’ Heerlen in een vitrine-expositie

Van 7 februari t/m 18 april 2021 presenteert SCHUNCK Museum de fotoserie UUME TUUT van Kunstenaar Dean Kisters.

Dean Kisters (1996) fotografeert veelal ’s nachts in de straten van Heerlen. In het schemergebied tussen slapen en waken toont hij ons de vele gezichten van de postindustriële ‘anti-stad’, zowel bovengronds als ondergronds. Hij legt de werkelijkheid vast als een persoonlijke observatie met rake en ontsluierende blik. Tegelijkertijd roept de grove korreligheid en ruis in zijn beelden een filmische en dromerige sfeer op. In de vitrine van SCHUNCK toont Kisters zijn nieuwe fotoserie UUME TUUT op monumentaal formaat.

Grote foto van een jongere die zijn middelvinger opsteekt, blauw verlicht en tentoongesteld achter de glazen gevel van SCHUNCK.

Installatie met grote foto in vitrine.

Over Dean Kisters

Dean Kisters (1996) studeert fotografie aan Maastricht Institute of Arts en woont in Heerlen. Hij heeft een atelier in PAND aan de Honigmannstraat 51-53 waar hij met medekunstenaars tentoonstellingen, concerten en filmvertoningen organiseert. Kisters werkt momenteel als scriptschrijver, regisseur en editor aan de in Heerlen geschoten fictiefilm Van de ratten begaffeld voor het Heerlense filmproductiebedrijf Cornfliks.

Jong talent in SCHUNCK Museum

De programmalijn van SCHUNCK Museum biedt – onder meer – een focus op talentontwikkeling. Ook het vertellen van verhalen uit de regio is een belangrijk onderdeel van het programma van SCHUNCK Museum. Kisters, als jonge kunstenaar in Heerlen, weet op geheel eigen wijze het verhaal van de stad Heerlen op te tekenen in UUME TUUT.