Jan Rothuizen Souvenir SCHUNCK museum.jpg

Een kunstwerk als souvenir voor Heerlenaren

Kunstenaar Jan Rothuizen laat kunstwerk als souvenir achter voor inwoners Heerlen.  

Lampion ter adoptie

Geïnteresseerden kunnen tegen een symbolisch bedrag een van de lampionnen uit het kunstwerk van Jan Rothuizen adopteren. Het kunstwerk, een installatie met de titel Souvenir, is nog tot en met 30 november te zien in de vitrine van het SCHUNCK Glaspaleis. Daarna gaan de lampionnen met herinneringen, teksten en citaten over Heerlen als een cadeau ‘souvenir’ terug de wijde wereld in, naar de mensen waarop het werk geïnspireerd is. Wie snel is kan zich via de website van SCHUNCK (www.schunck.nl) melden voor de laatst beschikbare exemplaren.

Geïnteresseerden betalen een bedrag van €25, €35 of €45 voor een lampion naar keuze en worden zo onderdeel van het bijzondere kunstproject. Er is verder één voorwaarde aan de adoptie verbonden: bij wijze van wederdienst aan de kunstenaar ontvangt SCHUNCK graag een foto van de lampion op zijn nieuwe plek.

Over Jan Rothuizen

Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen (1968) exposeerde eerder in het Stedelijk Museum in Amsterdam, in Caïro en in het New Museum het MOMA in New York. Hij is vooral bekend van de Zachte Atlas, een verzameling getekende plattegronden waarin hij niet alleen tekent en beschrijft wat er is, maar ook wat hij denkt, voelt en vermoedt. De verhalen die hij in zijn werk over plekken vertelt, laten zich lezen zoals landkaarten, zonder vaststaand begin of einde. Zijn tekeningen verschijnen maandelijks in de Volkskrant en in boekvorm. Onlangs verscheen een tekening van Rothuizen over Heerlen in de Volkskrant. In 2011 maakte hij een tekening in Hoensbroek. Beide tekeningen zijn te zien in de vitrine van SCHUNCK.