Walk+en+talk

Eerste Talk & Walk Greylight en SCHUNCK op 23 april

Talk & Walk is een serie ontmoetingen met de kunstenaars die werkzaam zijn bij Greylight Projects in Heerlen. Tijdens de Talk & Walk sessies vertellen de kunstenaars over werk en hun project in Heerlen.  

Greylight Projects is het platform voor kunst en cultuur in Heerlen. Een aantal keer per jaar nodigt de organisatie kunstenaars uit de regio en daarbuiten uit om een tijd te wonen en werken in Heerlen. Momenteel zijn er drie gastkunstenaars aan het werk in de ateliers in het voormalige schoolgebouw aan de Schaesbergerweg. Een van hen is Darcy Neven uit Valkenburg.

Keith haring

De Talk & Walk sessies maken een verbinding met de huidige tentoonstelling in SCHUNCK - Keith Haring: Grace House Mural. Harings werkwijze om in de openbare ruimte te werken of juist op de omgeving te reageren, sluit aan bij de uitgangspunten van Greylight Projects en #mappingheerlen. Ook wordt in het verlengde hiervan de huidige kijk op de stad en de regio onderzocht.

Darcy Neven

De eerste Talk & Walk sessie is met kunstenares Darcy Neven (1991): beeldend kunstenaar, schrijver, tuinier en voorlichter op het gebied van kunst en ecologie. Neven heeft eerder haar werk in SCHUNCK getoond tijden de expositie 'Landscape Works with Piet Oudolf and LOLA: in search of Sharawadgi'. Na deze expositie is zij verder op pad gegaan met haar kas en daarmee aangeland in de tuin van Greylight Projects. Hier in de tuin toont ze de kas en het verloop van haar project en gaat ze aan de slag in de tuin om deze verder te ontwikkelen en er groenten te kweken.

Tijdens het verblijf en werken in de tuin zal Darcy het publiek meenemen in haar ervaringen en zienswijze. Neven nodigt dan ook uit voor een moment om bij een kopje thee te praten over tuinieren.

Kijk hier voor meer info over dit evenement.