Parkstad Limburg Prijs (PLP) 2022

Genomineerden Parkstad Limburg Prijs 2022 bekend

Parkstad Limburg Prijs (PLP) 2022

De stichting Promotie Limburgse Kunstenaars reikt op zondag 30 oktober 2022 voor de zevende keer de Parkstad Limburg Prijs uit.  

Een prijs voor beeldend kunstenaars die een professionele kunstopleiding succesvol hebben afgesloten, maximaal 35 jaar oud zijn en een kunstzinnige relatie hebben met Nederlands of Belgisch Limburg. Uit de ruim 100 inzendingen zijn in een tweetal beoordelingsronden de volgende genomineerden geselecteerd: Floor Martens, Liza Wolters, Mickey Yang, Mike Moonen, Morena Bamberger, Quinn Zeljak, Vera Gulikers en William Ludwig Lutgens.

Expositie bij SCHUNCK

Aan de kunstprijs is een geldbedrag van € 10.000,- verbonden. De winnaar kan dit gebruiken om daarmee zijn/haar talent verder te ontwikkelen. Werk van de genomineerde kunstenaars is vanaf de uitreiking op 30 oktober 2022 t/m zondag 15 januari 2023 te zien tijdens een gezamenlijke expositie bij SCHUNCK. Voor de zevende editie bestaat de gekwalificeerde en professionele jury uit Fabian de Kloe (Artistic Director, SCHUNCK), Lene Ter Haar (Kulturreferentin, Dutch Consulate General Düsseldorf), Les Deux Garcons, Michel Vanderheijden van Tinteren en Roel Moonen (kunstenaarsduo en oud-deelnemers), Annemie Van Laethem (Curator Forum Triangulare, Kasteel Oud-Rekem) en Mathieu Bruls (architect en kunstkenner).

Over de Parkstad Limburg Prijs

De Parkstad Limburg Prijs is een kunstprijs die in 1996 is opgestart om een brug slaan tussen jonge kunstenaars, het bedrijfsleven, de overheid en het publiek. Stichting Promotie Limburgse Kunstenaars – de initiator – stelt zich tot doel talentvolle jonge Limburgse kunstenaars te helpen in hun ontwikkeling. 

Meer info: https://www.parkstadlimburgprijs.nl/genomineerden-2022/

Parkstad Limburg Prijs 2022 genomineerden.jpg