Keith Haring in Heerlen

Heerlen in de ban van Keith Haring

Sinds de start van Keith Haring: Grace House Mural zijn er steeds meer initiatieven die op de aanwezigheid van Harings kunst in de stad aanhaken. Zo heeft de oplettende kijker ook het een en ander aan Keith Haring geïnspireerde street art ontdekt.  

Stadspromotie-organisatie Heerlen Mijn Stad vroeg twee Heerlense kunstenaars - Timo Aspers en Dazetwo - om op Keith Haring geïnspireerd werk te maken en dat te plaatsen in de stad. Zowel Timo als Dazetwo maken onder andere 'stencil art'. Deze vorm van street art hebben ze ook hiervoor toegepast.

Hun stencils combineren de inmiddels iconische figuren van Haring met hun eigen in Heerlen e.o. bekende figuren; de dino's van Timo en raven van Dazetwo. De stencils zijn niet zomaar op willekeurige plekken geplaatst, maar vormen samen een route richting SCHUNCK. De eerste stencil van Timo is te vinden zodra je het Maankwartier uitloopt en de rest komen oplettende bezoekers vanzelf tegen in de Saroleastraat en op de Bongerd. Om het werk van Dazetwo op de Bongerd kan niemand heen.