Huis van Emoties op Cultura Nova feestelijk geopend

27 Aug 2023

Op zondagmiddag 27 augustus is het Huis van Emoties, het samenwerkingsproject van Mondriaan, festival Cultura Nova, kunstenaar David Bade én SCHUNCK Museum, feestelijk geopend.  

Onder het genot van een zonnetje en een glaasje bubbels, werd het minipaviljoen op de eerste zondag van Cultura Nova op toepasselijke wijze geopend. Vanuit Mondriaan ggz, David Bade, SCHUNCK en Cultura Nova, werd het project toegelicht en vele vrienden, kunstliefhebbers en familieleden kwamen de werken in het huis bekijken.

In het Huis van Emoties zijn werken te zien van cliënten en medewerkers van Mondriaan, maar bezoekers mogen ook zelf aan de slag gaan en de collectie aanvullen. Het Huis van Emoties is ontstaan vanuit het idee om een brug te slaan tussen kunst en geestelijke gezondheidszorg. In eerste instantie was het plan om vier ruimtes te creëren, op basis van de vier basisemoties die in de psychiatrie worden gebruikt, maar, zegt David Bade, "al snel bleken de deelnemers het niet prettig te vinden om hun emoties tijdens het creatieve proces zo te moeten labelen. Dus van dat idee zijn we weer afgestapt."

Het resultaat is nu een huis van twee verdiepingen met kunst in allerlei vormen en maten, waarin emotie de boventoon voert. Het huis is nog te bewonderen t/m 3 september. Kijk voor een fotoverslag in de slideshow hierboven.