Keith Haring Lezing Ko Van Dun Bij Schunck

Introductielezing Keith Haring groot succes

Zondag 27 maart gaf Ko van Dun een lezing aan een praktisch uitverkochte zaal vol liefhebbers van Keith Haring. De tachtig aanwezigen genoten van een informatieve middag vol wetenswaardigheden over de kunstenaar en de jaren tachtig.  

Lezing Keith Haring - Ko van Dun - SCHUNCK
Lezing Keith Haring - Ko van Dun - SCHUNCK

Tijdens de introductielezing in het kader van de expositie van Keith Haring in SCHUNCK sloeg Ko van Dun een brug tussen de actualiteit en de tijd waarin Keith Haring zijn kunstenaarsbestaan begon. Daarin kwam zijn strijd tegen de heersende opvattingen in de kunst aan bod, maar ook zijn activisme in de homobeweging in de jaren 80. Daarnaast was er aandacht voor de manier hoe hij zijn kunst maakte, zijn plek in de kunstwereld en wat daarvan te zien is in de expositie van SCHUNCK.

Kijk hier voor meer informatie over het publieksprogramma.

 

Over Ko van Dun
Ko van Dun (1953, Heerlen) is een vrij gevestigd docent kunst- en cultuurgeschiedenis die een breed scala aan thema’s en onderwerpen behandelt. Hij doet dit als spreker, schrijver en adviseur en is, behalve voor zijn eigen stichting, ook werkzaam voor het hoger onderwijs, musea, en bedrijven. Naast zijn optredens in auditoria en theaters presenteert hij zijn verhalen ook als livestream vanuit zijn studio. Op L1-radio is hij regelmatig te beluisteren als kunstrecensent.