Keith Haring Bij Schunck

Laatste kans om Keith Haring: Grace House Mural te bezoeken

Heb je de Keith Haring: Grace House Mural tentoonstelling nog niet bezocht? Dan is dit weekend je aller-, allerlaatste kans. Na zondag is de tentoonstelling gesloten.  

Het is een bijzondere tentoonstelling, die je gezien moet hebben. Want waar Keith Haring bekend staat om zijn kleurrijke werk, laat de mural uit jongerencentrum Grace House (NY) zien dat Haring meer in zijn repertoire had. De dertiendelige muurschildering die de kunstenaar in een luttele paar uur schilderde - te zien in de originele betonnen stukken muur - staat centraal in de tentoonstelling. Daarnaast zie je zijn krijttekeningen in de metro en tekeningen voor de dansvoorstelling Epochal Songs (1982). De werken zijn aangevuld met foto’s van de conceptuele fotograaf Tseng Kwong Chi.

Gratis rondleidingen op zondag

Wil je alles weten over de tentoonstelling en Keith Haring? Doe dan mee aan een van de twee gratis zondagsrondleidingen. Er is er eentje om 12:00 uur, en één om 14:30 uur. De rondleidingen duren ongeveer een uur.

Locatie: Museumzaal (-1). Deelname is gratis, je betaalt enkel je museumtoegangsbewijs.

Om mee te doen kun je je melden bij de balie in de centrale hal. Vol = vol, max. 20 deelnemers.

Meer Keith Haring

Voor of na je bezoek aan de tentoonstelling kun je ook nog met Keith Haring de stad in. Haal het gratis boekje op bij de balie in het Glaspaleis en ga samen op zoek naar Keith Haring in het centrum van Heerlen! Blijf je liever binnen? Duik dan nog even de Aad de Haas zaal in, want daar zie je (gratis) de toffe kunstwerken van de Keith Haring Club. Deze club bestaat uit scholen uit het voortgezet onderwijs die na een museumbezoek aan Keith Haring: Grace House Mural aan de slag zijn gegaan met het maken van een eigen kunstwerk. De Keith Haring Club Expo toont deze kunstwerken van Heerlense leerlingen.