SCHUNCK Schrijversbezoek 2022 Pim Lammers Portret

Limburg Pride bij SCHUNCK

Limburg Pride bij SCHUNCK: lezingen en workshops rondom gender- en seksuele diversiteit voor alle leeftijden.

Heerlen is gedurende de gehele maand september gaststad voor Limburg Pride 2021. In het kader hiervan organiseert SCHUNCK in samenwerking met COC Limburg verschillende activiteiten rondom diversiteit.

ProuTboys – fotografie van Ilvy Maijen

t/m 30 september

Wie deze maand op de eerste etage van het SCHUNCK Glaspaleis komt, ontmoet de blikken van een twintigtal homo- en transgenderjongeren in de tentoonstelling ProuTboys. Ilvy Maijen fotografeert deze jongeren met als doel hen te stimuleren en te inspireren om zichzelf te zijn. Zij moedigt hen aan zichzelf te laten zien en het verhaal van hun coming out te vertellen. In haar portretten toont Maijen zowel de kwetsbaarheid als de innerlijke kracht van deze jongeren. De tentoonstelling is nog tot en met 30 september te zien.

Rondom deze tentoonstelling biedt SCHUNCK in samenwerking met COC Limburg een randprogramma voor alle leeftijden. Het volledige programma is te bekijken op schunck.nl/Limburg-pride.

Pim Lammers

Centraal figuur in deze randprogrammering is Pim Lammers (1993), auteur voor kinderen en volwassenen. In 2017 debuteerde hij met Het lammetje dat een varken is, het eerste Nederlandse transgenderprentenboek. Hij ontving hiervoor een Zilveren Griffel en werd daarmee de jongste winnaar in de geschiedenis van de prijs. In zijn kinderboeken en -poëzie speelt gender- en seksuele diversiteit een erg belangrijke rol. Zo schrijft hij gedichten over non-binaire tantes en sprookjes over lesbische ridders.

Lezing over gender- en seksuele diversiteit

28 september – 19:30u / gratis / aanmelding verplicht

In de lezing: ‘Maar daar zijn kinderen toch véél te jong voor?’ vertelt Pim waarom het belangrijk is dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met onderwerpen als gender- en seksuele diversiteit. Aansluitend betreedt fotografe Ilvy Maijen samen met een van de geportretteerde ‘ProuTboys’ het podium voor een vraaggesprek.

Interactief voorleeshalfuurtje voor peuters en kleuters

29 september – 10:00u / gratis / aanmelding verplicht

Pim zorgt voor een levendig en interactief voorleeshalfuurtje, waarbij de kindjes ook mogen meedoen! Vol verhaal, geluid en leuke vragen.

Workshop tekenen bij verhalen (6-9 jr)

29 september – 13:30u / gratis / aanmelding verplicht

Tijdens deze voorleesworkshop mogen de kinderen luisteren naar leuke verhalen van Pim Lammers én kunnen ze zelf aan de slag met kleurpotloden!

Workshop gedichten voordragen (9-12 jr)

29 september – 14:30u / gratis / aanmelding verplicht

Samen met Pim en andere kinderen wordt er gewerkt met poëzie. Aan de hand van verschillende voordraagoefeningen, leren kinderen hoe ze een gedicht het beste kunnen voorlezen. Dat gaat gepaard met acteren, overdrijven, roepen en fluisteren. Zo komen gedichten straks echt tot leven!