Mural In2YourPlace X SCHUNCK onthuld

25 May 2022

Op vrijdag 20 mei werd de mural onthuld die werd gemaakt door jongeren, als onderdeel van de samenwerking tussen SCHUNCK en In2Yourplace.

in2yourplace mural

De schildering in de stijl van Keith Haring is te bewonderen bij OutPoet, het recent feestelijk geopende jongerencentrum in hartje Heerlen. 

In2YourPlace is onderdeel van LEVANTOgroep. In het project met SCHUNCK zijn jongeren, tussen de 16 en 27 jaar, zeven weken lang samen aan de slag gegaan met kunst. Dit keer stond het project geheel in het teken van Keith Haring.

Mural

De jongeren hebben zich Keith Haring en zijn verhaal en beeldtaal echt eigen gemaakt. Ze hebben heel hard gewerkt aan hun eigen mural. Om van schetsen op papier naar een muurschildering te komen, viel nog niet mee. In het maken van hun eigen ontwerpen hebben ze zich kwetsbaar opgesteld en laten ze veel van zichzelf zien. Tijdens de opening was iedereen feestelijk aangekleed, werden er linten doorgeknipt, speeches gegeven en pizza gegeten. En daarna was er de Party of Life.

De mural blijft bij Outpoet te zien, je kunt vanuit de Oude Veemarktstraat naar binnen kijken (of naar binnen lopen) om de mural te bewonderen. De deelnemers aan het project hebben geïnspireerd door Keith op eigen initiatief een tekenclub opgericht en er zijn voorzichtige plannen om nog een andere wand van een muurschildering te voorzien.

Lees meer over dit project

Bekijk meer foto's van de onthulling op 20 mei in de slider.