Murals Keith Haring Gearriveerd Bij Schunck

Murals van Keith Haring gearriveerd bij SCHUNCK

Op 14 februari waren ze er dan eindelijk: de dertien wandstukken van de muurschildering Grace House Mural. Overgevlogen vanuit Denver, alwaar het Museum of Contemporary Art Denver de muurschildering in 2021 tentoonstelde. Het is de eerste keer dat de schilderingen in Europa te zien zijn.  

Met 600 kilo per kunstwerk was het een flinke onderneming: het overvliegen en binnenkrijgen van de grote stukken muur uit Grace House, New York.

Keith Haring Murals Gearriveerd Bij Schunck

Keith Haring maakte deze mural - verdeeld over drie verdiepingen - in 1983/84 in Grace House, een katholiek jeugdcentrum. In de jaren tachtig realiseerde Haring meer dan 40 openbare wandschilderingen over de gehele wereld. Een groot deel daarvan maakte hij voor liefdadigheidsinstellingen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven en weeshuizen. De Grace House Mural is hiervan een bijzonder voorbeeld. Het werk was ongeveer 26 meter lang en besloeg de muren langs het drie verdiepingen tellende trappenhuis. In 2016 werd het jeugdcentrum gesloten en voordat het gebouw werd verkocht, werd de muurschildering verwijderd. Het is bij SCHUNCK te zien in dertien wandstukken, twee originele deuren en een originele radiator. 

Lees hier meer over de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural